Bank of Russia voorziet implementatie digitale roebel in 2029

De chef van de Bank of Russia heeft aangegeven dat de adoptie van de digitale roebel langzaam zal verlopen, waarbij opschaling pas wordt verwacht vanaf 2025, met een overgang naar massaal gebruik die naar verwachting vijf tot zeven jaar zal duren.

Het opschalen van de digitale roebel in Rusland na het pilotproject wordt naar verwachting niet eerder dan 2025 gerealiseerd, waarbij de overgang naar grootschalig gebruik naar schatting vijf tot zeven jaar zal duren, meldde The Moscow Times op basis van de gouverneur van de Bank of Russia, Elvira Nabiullina.

Tijdens haar toespraak benadrukte Nabiullina dat het tijdschema voor opschaling afhangt van de resultaten van het lopende pilotproject. Ze onderstreepte dat, ongeacht de resultaten van het project, aanzienlijke opschaling niet zal plaatsvinden voor het genoemde tijdsbestek.

“We zijn van plan het pilotproject met de digitale roebel uit te breiden en op basis van de resultaten zullen we de tijdschema’s bepalen voor serieuze opschaling van de digitale roebel. Maar naar onze mening zal dit niet eerder gebeuren dan 2025.”

Nabiullina voegde eraan toe dat de brede implementatie van de digitale roebel waarschijnlijk vijf tot zeven jaar zal duren, waarbij ze opmerkte dat dit een “natuurlijk proces” zal zijn omdat de keuze van mensen en bedrijven cruciaal is en het gemakkelijk voor hen moet zijn.

De Bank of Russia beschouwt de digitale versie van de roebel als een aanvulling op het huidige scala van betalingsmethoden: het Faster Payments System, de Mir-betaalkaarten van het land, QR-code/NFC-betalingen, betalingen op basis van biometrie en contant geld. De Bank of Russia verzekerde burgers dat de digitale valuta “samen met de contante roebels van individuen en bedrijven” zal worden gebruikt en niet bedoeld is om contant geld te vervangen.

Echter, China – de belangrijkste benchmark van Rusland voor economische digitalisering – is al begonnen met het uitbetalen van salarissen aan ambtenaren in de staat Changshu in digitale yuan om het gebruik van de door de staat gecontroleerde valuta te bevorderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!