Veelbesproken crypto-analist noemt vier altcoins die je moet hebben

De controversiële cryptocurrency-analist Ben Armstrong, beter bekend als Bitboy, heeft onlangs zijn top altcoin-keuzes onthuld die het potentieel hebben om flink te stijgen in de huidige bullmarkt.

In een bericht op X sprak Armstrong zijn overtuiging uit dat tokenisatie van real-world assets (RWA) de toekomst van de crypto-ruimte zal bepalen. In zijn poging om investeerders strategisch te positioneren voor de verwachte winsten, somde hij vier specifieke altcoins op die volgens hem veelbelovend zijn voor substantiële rendementen voor RWA-tokenisatie.

De top keuzes van Bitboy

De vier altcoins waar Bitboy veel van verwacht zijn Ondo Finance (ONDO), Goldfinch (GFI), Pendle en Realio Network (RIO). Zoals gezegd hebben alle bovenstaande projecten een focus op RWA, wat volgens Bitboy goed nieuws is.

ONDO

Ondo Finance wordt geleid door voormalig Goldman Sachs-medewerker Nathan Allman en biedt beleggingsproducten van institutionele kwaliteit die gebruik maken van blockchain-technologie. Met steun van investeerders zoals Coinbase Ventures biedt Ondo vier RWA-aanbiedingen. Hierdoor hebben beleggers toegang tot verschillende cashmanagementproducten. Het native token ONDO heeft sinds de lancering in januari aanzienlijke populariteit gewonnen en een marktkapitalisatie van $1,14 miljard bereikt.

GFI

Goldfinch (GFI) werkt als een mondiaal kredietprotocol. Het biedt stablecoin-opbrengsten afkomstig van duurzame economische activiteiten in de echte wereld. Het primaire doel van het platform is om de toegankelijkheid van de Decentralized Finance (DeFi)-leningen te verbeteren door leningen mogelijk te maken die onderpand op en buiten de blockchain accepteren. Het GFI-token heeft een opmerkelijke stijging doorgemaakt en werd verhandeld tegen $4,57, na een stijging van meer dan 265% in de afgelopen vier weken.

PENDLE en RIO

Op dezelfde manier zijn Pendle en Realio Network (RIO) tokenisatieplatforms die vergelijkbare diensten aanbieden aan het investerende publiek. Zowel PENDLE- als RIO-tokens zijn getuige geweest van een substantiële groei, met een stijging van meer dan 140% in de afgelopen 30 dagen, wat aansluit bij het positieve sentiment rond Real World Asset-tokens.

Populariteit van real-world assets

Volgens de recente bevindingen van CoinGecko kwamen RWA’s in het eerste kwartaal van 2024 naar voren als het op een na meest winstgevende crypto-sector, na alleen memecoins. Beleggers hebben in het eerste kwartaal van 2024 een gemiddelde winst van 285,6% onder de top tien RWA-tokens gezien. Dit verleent geloofwaardigheid aan de voorspellingen van Armstrong met betrekking tot de groeiende belangstelling voor tokenized activa.

Vorig jaar begon Huros, het luxe horlogebedrijf met hoofdkantoor in Singapore, aan tokenisatie van activa in de echte wereld door fractioneel eigendom van hoogwaardige uurwerken aan te bieden. Het bood investeerders het eigendom van een aandeel in een luxe horloge voor een fractie van de volledige prijs, waardoor de prestigieuze activa toegankelijk werden voor een breder publiek.

Ondertussen zegt een rapport van de Boston Consulting Group dat de markt voor tokenized activa in 2030 naar verwachting $16 biljoen zal bereiken.

Al deze voorspellingen zijn volgens analisten een verdere brandstof voor de bullish sentimenten binnen de sector over tokens die oplossingen bieden. Instellingen adopteren geleidelijk, zoals te zien is bij UBS, de toonaangevende bankinstelling gevestigd in Zwitserland, die vorig jaar een live pilot debuteerde van een tokenized versie van haar Variable Capital Company (VCC) fonds.

Armstrong benadrukt dat naarmate de inspanningen om real-world assets naar blockchain te migreren aan kracht winnen, het gesprek binnen de crypto-sfeer zich steeds meer zal concentreren op een ‘tokenized economy’. Voorspellingen zoals die van Armstrong zijn gebruikelijk, net zoals het CoinRise-team enkele ondergewaardeerde cryptovaluta met een enorm potentieel voor 2024 heeft benadrukt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!