Nog maar een paar weken voor de Bitcoin halvering – Wat kunnen we verwachten?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Nieuwe maand, april staat voor de deur – wat staat ons te wachten? Om te beginnen hebben we maart op een ongekend hoog niveau afgesloten, met de hoogste body candle close ooit en een indrukwekkende opeenvolging van maar liefst 6 groene maanden. Bovendien hebben we ook de hoogste weekly candle ooit gesloten – twee sterke startpunten om april mee te beginnen.

Wat kunnen we verwachten van april?

Als we teruggaan in de geschiedenis, blijkt april een gunstige maand te zijn, met een gemiddeld rendement van 13,94% en een mediaan van 5,04%. Als we deze trend volgen, zou het gemiddelde ons naar $81.000 kunnen leiden, terwijl de mediaan $75.000 aangeeft.

De nadruk ligt voornamelijk op het significant breken van het All-Time High (ATH), waarbij de dominantie van Bitcoin (BTC.D) afneemt. We bevinden ons op een cruciaal moment, waarbij BTC.D kan uitbreken of afnemen, en we hebben twee data punten uit de vorige twee cycli om op te baseren.

Cycle 2: In deze cyclus brak BTC.D eerst uit om vervolgens af te nemen, waarna een periode van altseason aanbrak.

Cycle 1: Hierbij nam BTC.D direct af, waarna de altseason direct begon. (Dit is de huidige situatie)

In april staat ook de halvering gepland, en vlak voor deze gebeurtenis zien we doorgaans een ‘pre-halving dump’.

  • Cycle 1: 25% correctie
  • Cycle 2: 28% correctie
  • Cycle 3: 18% correctie

We hebben al een correctie van 17% gezien, dus als we het gemiddelde nemen van 23%, zouden we nog 6% te gaan hebben. Dit zou de prijs kunnen brengen naar 56.000 dollar.

Tot waar kunnen we vallen in april?

Als je goed kijkt naar de halveringen, die gemarkeerd zijn met de witte pijlen, merk je op dat er een aanzienlijke verschuiving van de indicator plaatsvindt. Dit gebeurt op het moment dat de kosten worden verdubbeld.

Laten we eens kijken naar de ‘Bitcoin Production Cost’-indicator. Deze indicator heeft historisch gezien altijd voor ondersteuning gezorgd gedurende de hele geschiedenis van BTC. Er zijn maar een paar gevallen geweest waarin de prijs er een klein stukje onder viel, maar nooit significant. Door de halvering worden de kosten voor miners letterlijk gehalveerd, wat betekent dat de ondersteuningslijn (de dikke rode lijn) die momenteel op 30.000 dollar staat, verdubbeld wordt naar 60.000 dollar.

De conclusie hiervan is dat we net voor de halvering inderdaad onder de 60.000 dollar kunnen vallen, maar na de halvering niet meer als we dit kunnen vasthouden.

De halvering staat op dit moment gepland over 15 dagen.

Laten we eens kijken naar het bullish scenario voor BTC.

Op CME futures kunnen er gaps ontstaan. De prijs van CME futures sluit op vrijdag en opent weer op maandag, terwijl de prijs van BTC gedurende het weekend gewoon doorgaat. Hierdoor kunnen er gaps ontstaan in de prijs. Het is typisch dat de prijs terug moet om de gap te vullen, waarna de trend wordt voortgezet. Hoewel gaps in de prijs 9 van de 10 keer worden gevuld, biedt dit geen garantie, aangezien er een paar gaps in de geschiedenis van BTC zijn die niet zijn gevuld. Het voordeel van dit moment is dat het einde van de gap op 63.000 dollar ligt en dat we al een deel van de prijs hebben gevuld.

Ik verwacht niet dat de prijs veel verder zal dalen dan $60.000 tot $63.000 dollar, waarna we de trend weer zullen voortzetten. Mijn eerste koersdoel blijft $80.000 dollar voor BTC.

Onthoudt, mocht je nog meer willen investeren dan zijn dit soort correcties/buy the dips ultieme kansen om munten nog lager in te kopen voordat we weer verder gaan met de uptrend.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!