Goldman Sachs is “geen groot voorstander van crypto”, aldus CIO

Goldman Sachs, een van de weinige Wall Street-banken met een negatief standpunt over cryptocurrencies, blijft twijfels uiten over de waarde van digitale activa. Zo staat Sharmin Mossavar-Rahmani, Chief Investment Officer van de bank, al lang bekend om haar scepsis over Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, en haar opvattingen zijn niet veranderd.

“Wij denken niet dat het een beleggingscategorie is. We zijn geen grote voorstanders van crypto”, zei Mossavar-Rahmani in een recent interview met de Wall Street Journal. Deze aankondiging komt zelfs terwijl traditionele financiële (TradFi) rivalen zoals BlackRock en Fidelity onlangs hun inspanningen in de cryptosector hebben opgevoerd vanwege de interesse van klanten in Bitcoin.

Het scepticisme van Mossavar-Rahmani komt voort uit de moeilijkheid om de waarde van cryptocurrencies te beoordelen, aldus de verklaring. “Als je er geen waarde aan kunt hechten, hoe kun je dan bullish of bearish zijn?” gaf ze aan. Ze bekritiseerde ook de crypto-industrie vanwege de waargenomen hypocrisie, waarbij ze opmerkte dat hoewel veel cryptocurrency-enthousiastelingen de democratisering van de financiële wereld verkondigen, belangrijke beslissingen vaak door een select aantal mensen worden gecontroleerd.

In tegenstelling tot het standpunt van Goldman Sachs hebben de meeste concurrenten de crypto-ruimte omarmd. JP Morgan Chase lanceerde in 2020 zijn eigen blockchain-platform, dat nu meer dan 100 mensen in dienst heeft. Goldman Sachs is echter minder positief over de ontluikende activaklasse. Het is echter de vraag hoelang de bank dit nog vol kan houden, aangezien de cryptomarkt blijft groeien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!