Analist voorspelt deze maand een nieuwe all-time high voor Ethereum

Volgens een veel gevolgde cryptocurrency-analist zal de Ethereum koers binnen 30 dagen een nieuwe all-time high bereiken, althans als we historische trends moeten geloven.

De pseudonieme handelaar Criptopaul vertelde onlangs zijn 135.400 volgers op X (voorheen Twitter) dat de beste altcoin historisch gezien beter presteert dan Bitcoin (BTC) tijdens de maand van de halvering, die rond 19 april plaats zal vinden. Hij zei het onderstaande:

“De halveringsmaand [is aangebroken] en historisch gezien is het altijd een kruispunt geweest voor altcoin-explosie en ETH/BTC-omkering. Ben je klaar? Ik verwacht ook een nieuwe ETH ATH binnen 30 dagen.”

Ethereum bereikte in 2021 een recordhoogte van bijna $4.900. Op het moment van schrijven handelt de munt voor ongeveer $3.500, een daling van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur. Dit wil zeggen dat de munt nog met ongeveer 40% moet stijgen om zijn recordhoogte te evenaren.

De handelaar gaf in zijn bericht echter ook aan dat Ethereum niet de enige altcoin zal zijn die deze maand nieuwe all-time highs zal bereiken. Zo stelde hij het volgende:

“Sommige altcoins hebben weer een beetje adem, dit was de pre-tweede etappe, de derde etappe komt binnenkort overal naar de nieuwe ATH. Ik houd het gewoon vol.”

Eén altcoin die de aandacht van de handelaar trok, is de meme coin Dogecoin (DOGE). De analist denkt dat DOGE een vergelijkbaar prijspatroon rond het $0,20-niveau afdrukt als rond de $0,01 voorafgaand aan een enorme rally.

De handelaar deelde dan ook een grafiek die suggereert dat DOGE getuige zou kunnen zijn van een parabolische rally als het patroon zich herhaalt, en zei hierbij het volgende:

“DOGE: wat kan er misgaan?”

De handelaar maakte zijn betoog af door te stellen dat er een mogelijkheid bestaat dat DOGE ETH in zal halen in de komende cyclus. Hij gaf het volgende aan:

“Het zou mij niet verbazen als Dogecoin Ethereum gaat omdraaien tijdens deze bull run. Je zult hier zeker ook lachen, zoals bij mijn post over Solana voor $9 op 30 december 2022, maar ik maak geen grapje – nogmaals.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!