Deze meme coin toont veel potentie voorafgaand aan de Bitcoin-halvering

In de huidige fase lijkt de cryptocurrency-markt zich te consolideren voorafgaand aan de halvering, wat blijkt uit de beperkte handelsrange van Bitcoin. Terwijl de meeste belangrijke altcoins dezelfde trend volgen, heeft de toonaangevende meme coin, Dogecoin (DOGE), een opmerkelijke stijging laten zien naar een 27-maanden hoogtepunt van $0.228.

Desondanks, zou de markt mogelijk voorbereid kunnen zijn op een opwaartse trend in de komende weken, aangezien we april naderen – de geplande maand voor de Bitcoin-halvering. Zal dit herstel van de markt de DOGE-prijs naar de mijlpaal van $0.3 kunnen stuwen?

Afgeronde bodem patroon zet DOGE op koers voor langdurige rally.

BINANCE:DOGEUSDT Chart


In de laatste week van maart herstelde de Dogecoin-prijs zich na de laatste correctie, geholpen door kopers die steun vonden bij de 50-daagse EMA. Deze positieve ommekeer bracht de waarde van het activum omhoog van $0,122 naar een hoogtepunt van $0,21, wat neerkomt op een groei van 86%.

Daarnaast heeft de stijgende prijs ook het vorige hoogtepunt van $0,192 overschreden, waardoor kopers nu een nieuwe kans hebben om het herstel voort te zetten. Ondanks een kleine terugval van 8% in 72 uur te midden van de huidige consolidatietrend op de markt, wordt DOGE momenteel verhandeld op $0,21.

Met een marktkapitalisatie van $30,2 miljard blijft Dogecoin de 8e grootste cryptocurrency volgens Coinmarketcap.

Een analyse van het grotere tijdsbestek laat echter parabolische groei zien, die lijkt op de vorming van een afgerond bodempatroon. Dit patroon wordt vaak gezien als een teken dat de neerwaartse trend zijn dieptepunt bereikt heeft en kan wijzen op de opkomst van een nieuwe bullrun.

BINANCE:DOGEUSDT Chart

Als de cryptomarkt een bullish reactie vertoont op de verwachte halvering, in lijn met historische trends en investeerders verwachtingen, is het waarschijnlijk dat de prijs van Dogecoin zich zal afstemmen op het bullish patroon.

Met aanhoudend koopgedrag kan de huidige rally mogelijk een potentieel doel van $0,3 nastreven, gevolgd door $0,35 en $0,448.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!