Ethereum (ETH) richting grote weerstand op $3.680

Ethereum (ETH) laat een gestage toename zien boven de weerstandszone van $3.550, wat een optimistisch gevoel onder investeerders stimuleert. Momenteel handelt Ethereum boven $3.550 en de 100-uurs Simple Moving Average. Er wordt een sterke opwaartse trend waargenomen in het ETH/USD-paar, gesteund door het niveau van $3.590. Dit wijst erop dat Ethereum, een vooraanstaande altcoin, het potentieel heeft voor verdere stijgingen op korte termijn.

Een kritisch weerstandsniveau voor Ethereum

ETH wordt geconfronteerd met een belangrijke weerstand: het niveau van $3.680. Om de stijging van de Ethereum-prijs voort te zetten en hogere niveaus te bereiken, moet deze weerstand worden overwonnen. Onlangs slaagde Ethereum erin om boven het niveau van $3.580 te stijgen, met steun van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Echter zijn er kleine correcties zichtbaar voordat de prijs de weerstandszone van $3.680 bereikt. Deze correcties dragen mogelijk bij aan een gezonde marktconsolidatie en de ontwikkeling van een robuustere opwaartse trend.

Op dit moment bevindt het eerste belangrijke weerstandsniveau voor ETH/USD zich rond $3.640. Niettemin wordt de echte kritische weerstand aangetroffen op het niveau van $3.680. Als Ethereum deze weerstand doorbreekt, is het waarschijnlijk dat het koers richting het niveau van $3.720 zal nemen.

Als dit opwaartse momentum aanhoudt, kan ETH snel stijgen naar het weerstandsniveau van $3.800.

Wat zijn de mogelijke negatieve ontwikkelingen voor altcoin ETH?

Altcoin ETH zou een nieuwe dalende trend kunnen ingaan als het niet in staat is om de weerstand van $3.640 te overwinnen. De eerste ondersteuning bij $3.590 en de nabijheid van de trendlijn versterken deze neerwaartse druk. Uit technische analyse blijkt dat de eerste belangrijke ondersteuning zich bevindt rond $3.550.

eth

Echter, moet ook rekening worden gehouden met de aanzienlijkere ondersteuningszone rond $3.500 of het 50% Fib retracement level van de opwaartse beweging van $3.302 tot $3.680. Een doorbraak onder de steun van $3.500 zou de toonaangevende altcoin Ethereum kunnen leiden naar $3.390, en verdere verliezen zouden de prijs kunnen doen dalen naar het niveau van $3.250.

Volgens indicatoren verliest de uurlijkse MACD voor ETH/USD momentum, terwijl de uurlijkse RSI momenteel boven het niveau van 50 ligt. Deze indicatoren wijzen erop dat prijsschommelingen kunnen aanhouden. Op het moment van het schrijven van dit artikel wordt Ethereum verhandeld op het niveau van $2.602.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!