Bitcoin Miner Stronghold Digital aangeklaagd over millieuzorgen

Belangrijke speler in de cryptocurrency-mijnbouwindustrie, Stronghold Digital Mining, bevindt zich in een controversieel geschil nu Save Carbon County een rechtszaak heeft aangespannen tegen het bedrijf en de staat Pennsylvania. Met name beschuldigingen van milieuvervuiling als gevolg van Stronghold’s Bitcoin-mining-activiteiten hebben juridische stappen in gang gezet, waardoor bezorgdheid is ontstaan over de ecologische gevolgen van crypto-mining-praktijken.

Save Carbon County, een lokale milieuorganisatie, heeft juridische stappen ondernomen tegen Stronghold Digital Mining, waarbij het bedrijf wordt beschuldigd van het vervuilen van nabijgelegen gemeenschappen met gevaarlijke chemicaliën. Met name beweert de rechtszaak, ingediend in de staatsrechtbank in Philadelphia, dat Stronghold’s Bitcoin-mine in het noordoosten van Pennsylvania.

Precies, de aanklacht beschuldigt de Bitcoin-miners van het gebruik van afvalkolen en oude banden voor energie, wat heeft geleid tot de afgifte van gevaarlijke stoffen in het milieu.

Volgens een rapport van Reuters stelt de groep dat de activiteiten van Stronghold Digital hebben geleid tot de uitstoot van kwik in waterwegen. Bovendien worden schadelijke chemicaliën zoals zwaveldioxide ook in de lucht vrijgegeven.

Aan de andere kant impliceert de rechtszaak de regering van de staat Pennsylvania, waarbij wordt beweerd dat deze haar plicht heeft verzaakt om het milieu te beschermen door vergunningen uit te geven die dergelijke vervuiling laten voortbestaan. Een woordvoerder van Stronghold Digital Mining weerlegde echter de beschuldigingen en stelde dat de activiteiten van het bedrijf bijdragen aan milieu-saneringsinspanningen in de regio.

Volgens het Reuters-rapport zei de woordvoerder dat de faciliteiten van Stronghold een cruciale rol hebben gespeeld bij het opruimen van afvalkolen en het terugwinnen van uitgestrekte gebieden, die zijn omgezet in recreatiegebieden voor lokale gemeenschappen.

Bitcoin-mining, gekenmerkt door zijn aanzienlijke energieverbruik, staat onder toenemende controle vanwege de milieu-implicaties. Het proces, dat intensieve computationele taken omvat voor het beveiligen van digitale valuta zoals Bitcoin, vereist aanzienlijk elektriciteitsverbruik en genereert warmte, waardoor uitgebreide koelmechanismen nodig zijn.

Ondertussen toonde een rapport van de Universiteit van Cambridge aan dat bijna 38% van de wereldwijde Bitcoin-productie plaatsvindt in de Verenigde Staten. Dit rapport, samen met de recente juridische druk op Stronghold Digital, heeft discussies aangewakkerd over de verspreiding van mining-activiteiten, terwijl bezorgdheid wordt geuit over energieverbruik en milieudegradatie.

Bovendien benadrukt de exponentiële groei van mining-faciliteiten in de nasleep van het verbod op cryptocurrency-mining in China de urgentie om de milieuvoetafdruk van crypto-gerelateerde activiteiten aan te pakken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!