Klanten van Goldman Sachs tonen opnieuw interesse in Bitcoin en Ethereum

De institutionele klanten van de Amerikaanse bankgigant Goldman Sachs tonen opnieuw interesse in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies, meldde Bloomberg maandag.

Bitcoin ETF biedt nieuwe kansen

Max Minton, hoofd digitale activa voor Goldman Asia Pacific, zei dat de recente goedkeuring van ETF’s er mede voor heeft gezorgd dat veel van de grootste klanten van zijn bedrijf onlangs actief zijn geworden in de cryptosector of overwegen deze te betreden. Hij voegde eraan toe dat het grootste deel van deze interesse afkomstig is van bestaande klanten van Goldman Sachs, met name vanuit traditionele hedgefondsen.

“Vorig jaar was het een rustiger jaar, maar sinds het begin van het jaar zien we een toenemende belangstelling van klanten”, aldus Minton .

Verder gaf Minton aan dat klanten voornamelijk derivaten gebruiken om blootstelling te krijgen aan de volatiliteit van crypto en om voorspellingen te doen over waar de prijzen op de middellange termijn naartoe zouden kunnen gaan.

Goldman Sachs beheert bijna $3 biljoen aan activa voor zijn klanten. In 2021 lanceerde het een handelsplatform waar het Bitcoin- en Ether-opties en futures aanbiedt.

Wachtend op goedkeuring: Een Ethereum ETF in zicht?

Ondanks dat Bitcoin de meest gekozen belegging blijft onder actieve klanten, wordt er steeds meer geanticipeerd op de mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF in de VS. Onlangs hebben wij een artikel geplaatst waarin werd gemeld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de tijdlijn voor haar besluit over het voorstel van BlackRock voor een spot Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF) heeft verlengd.

Als een Ethereum ETF uiteindelijk wordt goedgekeurd, zou deze goedkeuring de portefeuilles van de institutionele klanten van Goldman Sachs verder kunnen diversifiëren

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!