Bitcoin aanbod op beurzen bereikt vierjarig-dieptepunt

Sommige Bitcoin-fundamenten suggereren dat het vlaggenschip-cryptotoken goed gepositioneerd is voor verdere groei in deze bull-markt. Echter, de recente prijsdaling heeft bezorgdheid gewekt over de reden voor deze neerwaartse trend, ondanks dat alles wijst op een voortdurende opwaartse beweging.

Gegevens van het on-chain analyseplatform CryptoQuant benadrukten dat het aanbod van Bitcoin (BTC) op exchanges in 4 jaar tijd bijna 40% is gedaald en zich vermindert voorafgaand aan de Bitcoin-halvering. Dit onderstreept het bullish sentiment rondom het Bitcoin-ecosysteem, aangezien het afnemende aanbod suggereert dat de meeste investeerders voorlopig geen plannen hebben om hun bezittingen te verkopen.

De gegevens van CryptoQuant wezen ook op een grotere vraag naar Bitcoin dan het aanbod, wat naar verluidt de heersende trend is sinds 2020. Deze ontwikkeling biedt een bullish verhaal, aangezien het de waarde van Bitcoin kan blijven verhogen, aangezien “schaarste de waargenomen waarde verhoogt.” Deze trend wordt ook verwacht voort te duren zodra de Halving plaatsvindt, aangezien de aanvoer van miners wordt gehalveerd.

Interessant genoeg heeft het onevenwicht tussen de vraag en het aanbod van Bitcoin crypto-analisten zoals MacronautBTC doen geloven dat de prijs van BTC kan stijgen tot wel $237.000. Als zodanig zijn er nog steeds hoge verwachtingen voor Bitcoin, ondanks dat het crypto-token een nieuw all-time high (ATH) van $73.750 heeft bereikt.

Crypto-analist Alex Kruger heeft verschillende redenen uiteengezet waarom de prijs van Bitcoin daalt ondanks zijn sterke fundamenten. De eerste reden waar hij naar verwees, was het feit dat crypto-handelaren op de derivatenmarkt overgeheven lijken te zijn, mogelijk omdat hebzucht lijkt toe te slaan bij handelaren die meer kapitaal inzetten in afwachting van verdere prijsstijgingen.

Kruger merkte op dat ook de ETH de markt omlaag zou kunnen trekken, nu de hoop op goedkeuring van de Spot Ethereum ETF’s afneemt. Onlangs werd ook gemeld dat de kans op goedkeuring voor deze beleggingsfondsen in de afgelopen maanden enorm is gedaald, tot een alarmerende 35%.

De derde reden die Kruger noemde, zijn de negatieve instromen van Bitcoin ETF’s, die de laatste tijd een trend zijn geworden. De interesse in deze Bitcoin-fondsen is afgekoeld, waarbij investeerders ervoor kiezen om winst te nemen. Op 19 maart onthulde BitMEX Research dat deze ETF’s een record nettostroom van $326 miljoen zagen.

Crypto-handelaar en -analist Rekt Capital suggereerde ook dat Bitcoin al in de ‘Definitieve Pre-Halving Retrace’ zit. Daarom kunnen aanzienlijke prijscorrecties worden verwacht voorafgaand aan het Halving-evenement, dat gepland staat voor april. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de $63.000, een daling in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!