Standard Chartered voorspelt rooskleurige toekomst voor Ethereum en Bitcoin

Volgens analisten van de Britse multinational Standard Chartered heeft Ethereum, naast Bitcoin, ook een rooskleurige toekomst. De bank uitte tevens opvallende prijsdoelen voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment.

Ethereum naar $14.000 in 2025?

Een rapport van de bank op maandag voorspelde dat de op een na grootste digitale activa tegen het einde van dit jaar $8.000 zou kunnen bereiken, en dat een prijs van $14.000 tegen het einde van 2025 mogelijk is. Echter hangt dit af van het feit of spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) goedkeuring vinden, volgens Geoffrey Kendrick, hoofd Forex en crypto-onderzoek bij de firma.

Meerdere gerenommeerde fondsbeheerders hebben documenten ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om Ethereum ETF’s te lanceren. Deze financiële producten zouden conventionele investeerders toegang bieden tot de cryptocurrency via aandelen die op de beurs worden verhandeld.

Kendrick verwacht groen licht tegen de zomer

In zijn opmerking schreef Kendrick dat de bank verwacht dat de SEC tegen de zomer groen licht zal geven voor de ETF’s. Hij beschreef het als volgt:

“Ethereum staat momenteel tussen twee belangrijke gebeurtenissen die naar onze mening de prijs omhoog zullen drijven. Het heeft onlangs een aanzienlijke structurele upgrade ondergaan, en we verwachten Amerikaanse regelgevende goedkeuring van ETH ETF’s in mei.”

Kendrick suggereerde ook dat de recente Dencun-upgrade van het netwerk mogelijk heeft bijgedragen aan de snelle stijging van Ethereum.

Het netwerk achter de op een na grootste cryptocurrency werd vorige week bijgewerkt. Ontwikkelaars zeggen dat de verbetering de transactiekosten op layer 2-blockchains extreem goedkoop zal maken.

Kendrick merkte op dat de upgrade en lagere kosten op het Ethereum-netwerk de cryptocurrency “aantrekkelijker maken voor concurrentie”.

Bitcoin koers kan $150.000 bereiken

Volgens een ander onderzoeksrapport op maandag van Standard Chartered, zou Bitcoin tegen het einde van dit jaar $150.000 per munt kunnen bereiken als de nieuw goedgekeurde ETF’s populair blijven.

In januari keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission 11 van deze beleggingsinstrumenten goed. Deze ETF’s zijn tot nu toe bijzonder populair geweest bij investeerders, en de grote instroom heeft de prijs van Bitcoin aanzienlijk verhoogd.

Als deze trend zich blijft ontwikkelen en nog meer grote instellingen besluiten om via deze producten de markt te betreden, zal dit extreem goed nieuws zijn voor de Bitcoin prijs. Dit zou er, volgens de bank, voor kunnen zorgen dat de munt een waarde van $150.000 kan bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!