CoinLedger en MetaMask gaan samenwerken voor eenvoudige crypto-belastingrapporten

CoinLedger, een technologieplatform dat gespecialiseerd is in software voor het rapporteren van cryptocurrency-belastingen, heeft een partnerschap aangekondigd met MetaMask. MetaMask is een toonaangevende Web3-walletprovider voor zelfbewaring. Deze samenwerking, aangekondigd op 18 maart, heeft tot doel het proces van belastingrapportage voor cryptocurrency-gebruikers te vereenvoudigen.

MetaMask-gebruikers kunnen nu naadloos hun transactiegeschiedenis integreren in de software van CoinLedger met slechts één klik. Deze integratie is ontworpen om de complexiteiten te elimineren die gepaard gaan met het compileren van belastingrapporten uit meerdere accounts of wallets.

Het partnerschap biedt MetaMask-gebruikers een verbeterde ervaring door interoperabiliteit en functionaliteit te stroomlijnen. David Kemmerer, medeoprichter en CEO van CoinLedger, benadrukte dat deze volledige integratie met de wallet van MetaMask een significante vooruitgang is. Het stelt gebruikers in staat om hun wallet rechtstreeks te synchroniseren met CoinLedger.

Gebruikers kunnen vervolgens automatisch belastingformulieren genereren vanuit de portefeuille van MetaMask. Kemmerer benadrukte dat dit de wrijving vermindert die gepaard gaat met het berekenen en rapporteren van belastingen, waardoor het ecosysteem van cryptocurrency toegankelijker wordt.

De timing van dit partnerschap is cruciaal nu de deadline van 15 april voor belastingrapportage nadert voor de meeste belastingbetalers in de Verenigde Staten. Personen die betrokken zijn bij transacties met cryptocurrencies, non-fungible tokens of Ordinals, navigeren door het steeds veranderende financiële landschap. De integratie tussen CoinLedger en MetaMask vereenvoudigt het proces voor eigenaars en handelaren van digitale activa. Het komt op een cruciaal moment waarop belastingbetalers op zoek zijn naar efficiënte manieren om te voldoen aan hun belastingverplichtingen.

De samenwerking tussen CoinLedger en MetaMask speelt in op de groeiende behoefte aan gestroomlijnde oplossingen voor belastingrapportage in de cryptocurrency-wereld. Het weerspiegelt een bredere trend van integratie van financiële beheertools met platforms voor digitale activa. De toenemende complexiteit van belastingrapportage voor cryptocurrency-transacties drijft deze trend aan. Naarmate de industrie evolueert, worden dergelijke partnerschappen essentieel om gebruikers de tools te bieden die ze nodig hebben om hun financiële verantwoordelijkheden effectief te beheren.

Op institutioneel niveau worden de discussies over belastingheffing op cryptocurrency intensiever. De regering-Biden heeft een accijns van 30% voorgesteld op cryptocurrency-mining. Dit voorstel richt zich op bedrijven die computerresources gebruiken voor het delven van digitale activa, ongeacht eigendom of leaseovereenkomsten voor de gebruikte apparatuur en ruimte.

De voorgestelde belasting zou worden ingevoerd over een periode van drie jaar. Het begint bij 10%, stijgt naar 20% in het tweede jaar en bereikt 30% in het derde jaar. De belasting heeft tot doel de zorgen over het energieverbruik van cryptocurrency-mining aan te pakken. Het geldt voor mijnbouwoperaties die zowel elektriciteit van het net als off-grid bronnen zoals zonne- en windenergie gebruiken.

Benieuwd wanneer u belasting betaald over crypto? Lees hier meer erover.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!