SHIB prijs corrigeert, maar wat zijn de volgende stappen?

In de tweede week van februari onderging Shiba Inu (SHIB), de op een na grootste meme cryptocurrency, een correctieve beweging, waarbij de prijs daalde van het niveau van $0.000045. Deze daling werd gestimuleerd door een neerwaartse beweging van de Bitcoin koers onder de $70.000. Shiba Inu bereikte vervolgens een dieptepunt van $0.0000238, wat een afname van 47% betekent.

De recente daling kan een verdere daling onder de 50% retracement suggereren, wat mogelijk wijst op toekomstige neerwaartse druk op het activum. Laten we echter naar de grafieken.

Zal de SHIB-prijs $0.000025 verliezen tijdens de huidige correctie?

BINANCE:SHIBUSDT Chart

Temidden van de herstelbeweging op de cryptomarkt tussen februari en maart, bleken meme cryptocurrencies opvallende prestaties te leveren, met activa zoals Shiba Inu, Dogecoin, Pepe Coin en Bonk die aanzienlijke winsten boekten.

Na een dieptepunt eind februari van $0,00000935, steeg de prijs van SHIB bijna 388% tot een hoogtepunt van $0,0000456. Echter, de overdreven rally, gecombineerd met een nieuwe correctie in de Bitcoin prijs, leidde tot een aanzienlijke terugval in de prijs van Shiba Inu.

Deze correctie kan worden gevolgd aan de hand van een dalende trendlijn, die fungeert als dynamische weerstand tegen kopers. Met een intraday winst van 7,83% veerde de prijs van Shiba Inu op tot $0,00002745, waarbij het zich voorbereidde op een nieuwe poging tot doorbraak van de eerder genoemde trendlijn rond de $0,00003 mark.

Dit potentiële keerpunt vormt een cruciaal niveau voor handelaren, omdat een ommekeer of doorbraak van de trendlijn een aanzienlijke impact kan hebben op de nabije toekomstige bewegingen van Shiba Inu. Een mogelijke omkering van de weerstandstrendlijn kan resulteren in een verdere correctie van Shiba Inu tot $0,0000215.

Zal de prijs van Shiba Inu weer omhoog gaan?

Met de recente stijging van de prijs probeert de SHIB-munt zijn positie boven het 50% retracementniveau te heroveren. Als de prijs zich boven dit niveau handhaaft, zou dit aangeven dat de kopers van de meme coin nog steeds stevig in controle zijn en een aantrekkelijke kans kunnen bieden voor nieuwe investeerders.

Een mogelijke doorbraak boven de weerstand zou het voortduren van de hersteltrend aanduiden en investeerders de mogelijkheid bieden om het recente hoogtepunt van $0,000045 te overschrijden en zelfs de mijlpaal van $0,00005 te bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!