Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

On-chain data van Ethereum laat positieve signalen zien

Het vooraanstaande smart contractplatform Ethereum (ETH) heeft een nieuw dieptepunt bereikt in zijn circulerende aanbod na de zogenoemde ‘The Merge’. In de afgelopen maand werd ongeveer $300 miljoen aan 86.219 ETH uit omloop gehaald, wat prijs ook heeft doen stijgen.

Nieuwe adressen op ETH

De afname van Ethereum’s circulerende voorraad suggereert een groeiende vraag en toegenomen gebruik van het Proof-of-Stake (PoS) netwerk, wat resulteert in een versneld verbrandingstempo. Recentelijk werd tevens gerapporteerd dat het aantal nieuwe dagelijkse adressen op het Ethereum-netwerk de 116.000 overschreed, het hoogste niveau sinds het begin van het jaar.

Dit alles kan duiden op een stijging van de activiteit van gebruikers op het Layer 1-netwerk. Op het moment van schrijven heeft de circulerende voorraad van ETH het laagste niveau bereikt in 548 dagen sinds de overgang van het netwerk van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake. Daarnaast toont een evaluatie van het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem van Ethereum ook een toename van de totale vergrendelde waarde (TVL) in de afgelopen maand.

Ethereum on-chain inzichten

De on-chain gegevens van Ethereum tonen aan dat de Total Value Locked (TVL) op het moment van schrijven $51 miljard bedroeg, wat een groei van 21% betekent gedurende de afgelopen 30 dagen. In dezelfde periode steeg de TVL van Lido Finance, het leidende protocol op het netwerk, met 27%.

In lijn met de recente stijging van de altcoin-markt, registreerde Ethereum een toename in handelsvolumes op gedecentraliseerde beurzen (DEX) in de afgelopen maand. Volgens gegevens van Artemis steeg het dagelijkse handelsvolume tussen DEX’en die op Ethereum zijn gebouwd met maar liefst 161% in de laatste 30 dagen.

De NFT-sector binnen het cryptocurrency-netwerk vertoonde ook groei in de afgelopen maand. Uit data van CryptoSlam bleek dat het verkoopvolume van NFT’s met 17% toenam gedurende de afgelopen 30 dagen, wat resulteerde in een totale omzet van $617 miljoen. Deze groei in transactievolume vond plaats ondanks een 57% daling in het aantal voltooide transacties voor NFT-verkopen gedurende dezelfde periode.

ETH-reserves op beurzen stijgt

Naarmate de cryptocurrency-markt significant oververhit raakte en de crypto Fear- and Greed-index aangaven dat het hebzuchtige sentiment toenam, steeg ook de verkoop van ETH. Dit resulteerde in een toename van de ETH-reserves op beurzen. Volgens gegevens van CryptoQuant bedroeg de reserve aan ETH op beurzen 14,1 miljoen, het hoogste niveau van de afgelopen maand, wat vaak gezien wordt als een bearish signaal.

Al met al, ziet de toekomst er echter rooskleurig uit. De nummer twee cryptocurrency van dit moment lijkt nog lang niet klaar te zijn met groeien in zowel populariteit als in prijs. Naarmate het netwerk meer gebruikt wordt, zal de vraag naar ETH toenemen, wat ook weer een positief effect zal hebben op de koers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!