Grote volatiliteit op komst voor Bitcoin?! Hier moet je op letten!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin kachelt vrolijk door en zet momenteel praktisch elke dag een nieuwe all-time high neer. Het zijn spannende tijden voor Bitcoin investeerders. Want hoe hoog gaan we deze cyclus? Gaan we de $100.000 aantikken en wellicht zelfs veel hoger? Allemaal vragen die bij elke Bitcoin investeerder stiekem toch wel door het hoofd spoken. Laten we maar eens naar de koersen gaan kijken hoe het ervoor staat en wat we de komende tijd kunnen verwachten!

Weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er fantastisch uit. Je kan nog zoveel bearish argumenten gaan verzinnen, als je na 2,5 jaar een all-time high eruit tikt doet niets er nog toe. Veel mensen onderschatten de waarde van het breken van een nieuwe all-time high. Het laat zien dat er ontzettend veel nieuw momentum aanwezig is. Dat de markt een koers nog hoger op waarde schat dan we ooit hiervoor hebben gezien. Het betekent dat iedereen die ooit Bitcoin heeft gekocht én heeft vastgehouden nu in de winst staat. En als mensen in de winst staan willen ze meer, meer, meer! Dat is wanneer de hebberigheid de overhand krijgt en het rationeel denken wordt losgelaten.

Dit bovenstaande geldt echter niet voor zeer ervaren marktparticipanten, die nemen gewoon hun stukjes winst en passen risicomanagement toe. Maar het gros van de markt heeft geen plan en beweegt mee op de golven van emotie (angst en hebberigheid). Omdat mensen langer blijven zitten is er dus ook letterlijk minder verkoopdruk.

Anderzijds trekt een nieuwe all-time high ook veel nieuw geld aan. Het zijn voornamelijk nieuwe (onervaren) beleggers die ook een graantje willen meepikken. Die groep investeerders heeft geen interesse wanneer het daadwerkelijk interessant is en nog laag staat. Die groep investeerders stapt pas in als iets langdurig aan het stijgen is. Het voelt veel comfortabeler, maar men realiseert zich niet dat het risico dan vele malen groter is.

Nu gaan we echter terug naar de prijsactie. Zo lang we de vorige all-time high op $68.967 vasthouden op weekgrafiek basis is er niets aan de hand en ligt de weg open voor $100.000 en veel hoger. Mochten we toch onder het key level vallen moeten we rekening houden met een langere afkoelfase en potentieel diepere correctie. Ik verwacht nog steeds dat we voorlopig geen correcties naar $53.000 of lager gaan zien. Als Bitcoin echt bullish is gaan we veel hoger vasthouden.

4-uur-grafiek (deel 1)

Ik zie veel bearish argumenten voor de huidige omhoog kruipende prijsactie. Een rising wedge vorming en afname van momentum zijn veel benoemde argumenten. Hoewel ik nooit uitsluit dat we lager gaan zie ik de situatie anders. Context is van essentieel belang. We hebben net een nieuwe all-time high gezet. Er is praktisch geen resistance, er is gigantische koopbereidheid vanuit de Bitcoin spot ETF’s. Letterlijk 2 dagen geleden zagen we een record inflow van ruim 1 miljard dollar in één dag.

Hoe ik de huidige situatie zie is zogenaamde ‘verticale accumulatie’. Dat is een fenomeen waarbij de dip structureel zo agressief wordt opgekocht dat de koers in een opgaande beweging consolideert. Dit leidt doorgaans tot zeer sterke expansie omhoog. Dit zien we momenteel op Bitcoin, maar ook bij veel sterke altcoins die nog echt die expansie moeten gaan laten zien. Mijn verwachting is dan ook dat we veel verder omhoog gaan bewegen. Iets van een tussentijdse dip is niet uitgesloten. Daarover meer in deel 2 van de 4-uur-grafiek.

4-uur-grafiek (deel 2)

Verticale accumulatie is geen garantie en zelfs daarbinnen is er de mogelijkheid om iets van liquiditeit op te zoeken aan de onderkant. Door de omhoog kruipende prijsactie worden lows open gelaten en dat brengt ook een zeker risico met zich mee. We hebben momenteel kooporders klaarleggen voor een spot trade op Bitcoin. Deze is nog niet gevuld, maar zou nog altijd gevuld kunnen worden. Rond all-time high prijzen kun je onverwachte grote volatiliteit verwachten. Vandaar dat we de orders nog laten staan. Mocht de prijs echt gaan weglopen haal ik ze uiteraard weg.

De setup is dus nog valide en bij een eventuele dip zouden we dan in positie kunnen komen. Kanttekening is wel dat ik sterk neig naar het scenario waarbij we dus niet in positie gaan komen en de koers gaat weglopen. Dat is momenteel het hoofdscenario.

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er fantastisch uit! Ik kijk veel hoger en zelfs veel hoger dan $100.000. Maar laten we het vooral van dag tot dag en van week tot week bekijken. Zo lang we het key level op $68.967 vasthouden op weekgrafiek basis blijf ik alleen maar omhoog kijken. Fijne dag!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!