Polygon (MATIC) ziet prijsstijging en mogelijke aanhoudende groei

In de afgelopen 24 uur heeft Polygon (MATIC), in lijn met de trend van de markt, een stijging in prijs ervaren. Ondanks deze stijging, vertoonde het 24-uurs handelsvolume een daling. Toch wijzen recente gegevens erop dat de munt zich mogelijk opmaakt voor een aanhoudende stijging.

Een belangrijke doorbraak voor Polygon

Op het moment van schrijven wordt Polygon verhandeld voor een prijs van $1,18, met een marktkapitalisatie die de $11,6 miljard overschrijdt.

De waarde van MATIC is volgens gegevens van CoinMarketCap in de afgelopen week met meer dan 6% toegenomen. De prijs van de token kende in de laatste 24 uur zelfs een stijging van meer dan 3,6%. Deze toegenomen populariteit resulteerde tevens in een hoog sociaal volume voor de munt.

matic

Desondanks bleef het Gewogen Sentiment aan de lage kant, wat aangeeft dat negatieve sentimenten rondom de token de overhand hadden. Daarnaast zag het handelsvolume een afname van 21,5%.

De afname van het handelsvolume wijst erop dat beleggers momenteel minder actief zijn in het verhandelen van de token. Dit terwijl andere factoren er toch erg bullish uitzien voor de Layer 2-token.

Hoe zal het gaan met MATIC?

De prestatie-indicatoren van de token zijn onderzocht om een duidelijker beeld te krijgen van wat er verwacht kan worden van de ontwikkelingen.

Uit de analyse van CryptoQuant-data blijkt dat, vergeleken met het zevendaagse gemiddelde, de netto-inleg van MATIC op beurzen momenteel laag is. Dit wijst op een sterke koopinteresse in de token.

Verder liet de MVRV-ratio van de token een stijging zien in de afgelopen week, wat wijst op een positief sentiment. Ook was de activiteit op het netwerk van MATIC opvallend hoog, wat blijkt uit het aantal dagelijks actieve adressen.

polygon


MATIC wist op het moment van schrijven tevens een cruciale weerstandsgrens van $1,177 te doorbreken, wat erop wijst dat er mogelijk op korte termijn een nieuwe bull run aan zit te komen.

Het is noemenswaardig dat er een uitgesproken bullish crossover te zien was op de MACD, en ook de Relative Strength Index (RSI) liet een opvallende toename zien. Deze factoren ondersteunen de theorie dat er een aanhoudende stijging aan zit te komen.

matic

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!