Glassnode: Lange termijn BTC-holders boeken gemiddeld 228% winst

Een diepgaande analyse uitgevoerd door het onchain-analysebedrijf Glassnode, samen met de onderzoeker Cryptovizart, heeft licht geworpen op de onverwachte stijging van Bitcoin naar recordhoogtes vlak voor de halvering, waarbij belangrijke aspecten van marktgedrag worden onthuld.

In haar analyse benadrukt Glassnode de opmerkelijke instroom van institutionele fondsen in Bitcoin (BTC), vooral na de goedkeuring van Amerikaanse spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s). Deze instroom, in tegenstelling tot de twijfels van critici, heeft de waarde van Bitcoin doen stijgen tot $70.000 vorige week – een sprong van 58% ten opzichte van de waarde van $42.800 vóór de goedkeuring van de ETF.

Het rapport van Glassnode onthult een cruciale transformatie in de Bitcoin-markt, gekenmerkt door een stijging van de mijnbeloningen van $22 miljoen naar $49 miljoen per dag, naast veranderingen in de uitwisselingsstromen in de aanloop naar en na de goedkeuring van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s. Voorafgaand aan de goedkeuring van de ETF’s waren de uitwisselingsstromen inconsistent. Na de goedkeuring ontstond echter een gestage vraag, zoals blijkt uit een dagelijkse opname van $17 miljoen, volgens de bevindingen van Glassnode.

Parallel daaraan registreerden Amerikaanse spot BTC ETF’s een gemiddelde dagelijkse nettostroom van $299 miljoen. Dit leidde tot een dagelijkse nettokapitaalinstroom van ongeveer $267 miljoen in Bitcoin, waardoor de markt richting ongekende hoogtes werd gestuwd. “Over het algemeen vertegenwoordigt dit een netto kapitaalinstroom in Bitcoin van ongeveer $267M per dag (−49+17+299), achter de schermen en op basis van een envelop,” legt Glassnode uit. Het rapport voegt toe:

“Dit vertegenwoordigt een betekenisvolle faseverschuiving in marktdynamiek en een geldige verklaring voor de opleving van de markt naar nieuwe [all-time highs].”

De analyse van Glassnode verkent verder de gedragspatronen van langetermijnhouders van Bitcoin, die hun marktaanwezigheid hebben vergroot nu BTC recordhoogtes nadert. Deze activiteit komt overeen met patronen die zijn waargenomen in eerdere cycli, wat wijst op een berekende reactie op de opwaartse koers van de markt en mogelijk het begin van een nieuw hoogtepunt in de marktcyclus signaleert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!