Binance Labs Seizoen 6: Stimulering van innovatie in web3 en cryptocurrency

Via het Seizoen 6 Incubatieprogramma heeft Binance Labs, de investeringstak en incubator van Binance, aanzienlijke financiële middelen ingezet. Het programma biedt een uniek platform voor het ondersteunen van ondernemers in de beginfase, inclusief mentorship van het investeringsteam van Binance Labs en toegang tot een breed scala aan middelen en specialisten binnen het ecosysteem van Binance. Slechts een klein deel van de aanvragers, 3%, werd gekozen om deel te nemen aan Seizoen 6, wat de strenge selectiecriteria onderstreept.

Binnen de hoogtepunten van Seizoen 6 heeft Binance Labs bekendgemaakt dat het heeft geïnvesteerd in zeven uitmuntende projecten. Deze financiële inzetten zijn een onderdeel van Binance’s strategische inspanningen om vernieuwende projecten in de wereld van cryptocurrency en blockchain te stimuleren. De verscheidenheid aan sectoren waarin deze projecten zich bevinden, illustreert de breedte van het programma en Binance’s verbintenis aan het stimuleren van ontwikkeling en vernieuwing.

Samenvatting van projecten in seizoen 6 per gebied

Binnen de DeFi-sector heeft Binance Labs zijn steun verleend aan initiatieven zoals Derivio, Ethena, en Shogun. Het doel van Derivio is het creëren van een gedecentraliseerd platform voor gestructureerde derivaten gebruikmakend van zkSync technologie. Ethena heeft als doel ETH om te vormen tot de eerste crypto-native stablecoin met opbrengst. Shogun zet in op het verhogen van de waarde voor handelaren (TEV) door middel van verbeterde orderverwerking en een totale abstractie van de blockchain.

Op het gebied van infrastructuur onderscheidt UXUY zich met een multi-chain platform dat leunt op MPC- en AA-wallettechnologieën. De op intentie gebaseerde eigenschappen van UXUY zijn essentieel voor het verlagen van drempels voor toegang tot gedecentraliseerde handelsplatformen, wat leidt tot een verbeterde toegankelijkheid en ervaring voor gebruikers in de wereld van cryptocurrency.

Initiatieven zoals Cellula, NFPrompt, en QnA3 spelen een belangrijke rol in het verrijken van de applicatielaag binnen het Web3-ecosysteem. Cellula introduceert een geheel on-chain strategisch levenssimulatiespel dat autonomie, composabiliteit en duurzaamheid benadrukt. In tegenstelling hiermee richt NFPrompt zich op een AI-gestuurd platform voor gebruikersgegenereerde inhoud, specifiek ontwikkeld voor makers in de Web3-ruimte, inclusief de integratie van nieuwe normen zoals NFT’s. QnA3 dient als een AI-gebaseerd platform voor kennisdeling en zoeken binnen Web3, wat toegang tot informatie en kennis in de cryptogemeenschap moeiteloos maakt.

Binance Labs vernieuwt zijn steun aan incubatie-afgestudeerden

Binance Labs herhaalt zijn verbintenis tot het bieden van steun aan afgestudeerden van het incubatieprogramma, ook na de eerste financieringsronde. Door het organiseren van meetup-evenementen en virtuele bijeenkomsten biedt het voortdurende steun en netwerkkansen aan ondernemers in zijn netwerk. De recent gehouden Incubatie Showcase tijdens de Binance Blockchain Week 2023 verschafte Seizoen 6 projecten een podium om zichzelf aan investeerders te presenteren en hun bekendheid te vergroten.

Met het oog op de toekomst spreekt Binance Labs zijn verwachtingen uit over de aanhoudende groei en evolutie van de projecten die binnen het incubatieprogramma zijn ontwikkeld. Deze investeringen zijn niet alleen van belang voor het succes van de startups zelf, maar zijn ook essentieel voor de ontwikkeling van het omvangrijke Web3-ecosysteem, waarbij ze innovatie en het gebruik van cryptocurrency bevorderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!