Bitwise-analist verwacht minimaal 200% stijging voor Ethereum in 2024

In de afgelopen maanden heeft Ethereum (ETH) voornamelijk in de schaduw geleefd van Bitcoin (BTC). Volgens Juan Leon, onderzoekanalist bij de grote vermogensbeheerder Bitwise, zou de nummer twee cryptocurrency echter binnenkort de spotlight kunnen pakken.

Ondanks dat de Bitcoin koers eerder deze week een nieuwe all-time high bereikt heeft, gelooft Leon dat de prijs van ETH dit jaar met meer dan 200% kan stijgen. Hij zei het volgende in een recent interview met CoinDesk:

“Ethereum zou dit jaar boven de $8.000, $10.000 kunnen stijgen, misschien zelfs hoger.”

Leon merkte op dat hoewel Bitcoin aandacht heeft gekregen met de lancering van Bitcoin ETF’s, er minstens twee belangrijke katalysatoren zijn die ETH onder de aandacht zullen brengen.

Een van deze katalysatoren is volgens de analist de komende Dencun-update, die naar verwachting transacties op layer-2-netwerken goedkoper zal maken. Dit zou de activiteit op het Ethereum-netwerk aanzienlijk kunnen vergroten en mogelijk de reguliere, massale consumentenvraag kunnen aantrekken. Hij beschreef het als volgt:

“Het grootste deel van het positieve sentiment zal zich weken en maanden na de update voordoen, zodra de effecten duidelijk worden.”

Als tweede haalde de analist aan dat een goedkeuring van een spot Ethereum ETF ook een enorm positief effect zal hebben op de nummer twee cryptocurrency, hoewel hij aangaf dat de kans op goedkeuring van een dergelijk product niet zo groot is als voor spot Bitcoin ETF’s eerder dit jaar. Leon schat de kans op 50% tot 60%, maar gelooft dat goedkeuring “vroeg of laat” toch zal plaatsvinden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!