Is Trump of Biden beter voor Bitcoin?

In een recente ontwikkeling meldde de Wall Street Journal dat het Amerikaanse Hooggerechtshof de weg heeft vrijgemaakt voor Donald Trump om mogelijk deel te nemen aan de race voor de presidentiële verkiezingen van 2024 door zijn naam op het stembiljet in Colorado te herstellen.

Dit evenement viel samen met een belangrijke mijlpaal in de financiële wereld, aangezien de prijzen van Bitcoin (BTC) stegen tot $67.000. Daarnaast benadrukte Anthony Scaramucci, een prominent figuur in de financiële wereld, het potentiële effect van de beleidsmaatregelen van president Joe Biden op de cryptomarkt en het bredere financiële landschap.

Zal de vrijstelling van Trump leiden tot een Bitcoin-stijging Terwijl hij de inspanningen van Biden erkende, benadrukte Scaramucci het belang van het handhaven van democratische instellingen en de rechtsstaat. Scaramucci merkte op:

“Ik vertel Bitcoiners dat je risico loopt als je iemand krijgt die de instellingen van de democratie wil vernietigen, de scheiding der machten in de grondwet. Het land is geweldig gemaakt, het is geweldig – het hoeft niet opnieuw geweldig te worden gemaakt.”

Met de bevestiging van Trump’s kandidatuur verwachten crypto-markten een toename van het vertrouwen, wat de wens binnen de gemeenschap weerspiegelt voor een leider die decentrale valuta’s ondersteunt. Echter, Scaramucci pleitte voor een president die traditionele maatschappelijke structuren handhaaft, en voorzag mogelijke voordelen voor Bitcoin tijdens reguleringsprocessen. Hij beschouwt Biden’s toewijding aan de rechtsstaat als een versnelling van de crypto-regelgeving.

“Maar het zal ook erg goed zijn voor Bitcoiners. Je vindt de regelgeving misschien niet leuk die naar buiten komt, maar er is in ieder geval een voorspelbaar proces naar de wet. En we zullen de Biden-administratie blijven verslaan in het rechtssysteem van de Verenigde Staten.”

Scaramucci uitte verder bezorgdheid over de intenties van Trump, waarbij hij wees op zijn vermeende bedreigingen voor de persvrijheid door te proberen FCC-licenties van critici in te trekken.

“Het is heel, heel duidelijk dat hij journalisten die niet van hem houden wil vervolgen.”

De toekomst Daarom, terwijl de Amerikaanse presidentiële verkiezingen van 2024 naderen, leidt Trump lichtelijk in de peilingen ten opzichte van Biden. Er zijn echter nog steeds onzekerheden in de crypto-gemeenschap over de regelgevende houding van Biden, wat zorgen baart over de impact ervan op innovatie en industriegroei.

De sector blijft waakzaam aangezien de standpunten van kandidaten over digitale activa cruciaal worden. Maar de uitkomst van de verkiezingen kan de cryptocurrency-markten jarenlang vormgeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!