Santiment: Stijgend ratio voor BTC en ETH, signaal voor de top?

De opkomst die begon onder leiding van Bitcoin heeft ook alle altcoins gemobiliseerd, inclusief Ethereum. Op dit moment overschreed BTC $59.000 terwijl ETH meer dan $3.300 bereikte. Terwijl $3.500 eerst werd verwacht na deze stijging in ETH, zei populaire on-chain dataleverancier Santiment deze week dat het Ethereum-netwerk zijn hoogste winst/verliesratio heeft gezien sinds november.

Door te verklaren dat de winst/verliesratio in ETH de winst/verliesratio in BTC overtreft, verklaarde Santiment dat deze ratio 2,3 op 1 is voor ETH en 1,8 op 1 voor BTC. Door te zeggen dat dit ratio aangeeft dat er meer winstgevende transacties zijn in vergelijking met verliesgevende, benadrukte Santiment de trend van toenemende winstgevendheid voor transacties in zowel Ethereum- als Bitcoin-netwerken en verklaarde dat deze ratio’s een positief sentiment tonen onder ETH- en BTC-houders.

Santiment ging ook in op Cardano afgezien van BTC en ETH, waarbij werd aangegeven dat de situatie anders is voor ADA, omdat Cardano een van de weinige altcoins werd die tegen verliezen werden verhandeld in plaats van winstgevende transacties.

Ten slotte waarschuwde Santiment beleggers door te stellen dat een hoge winstgevendheid een signaal op middellange termijn is dat lokale pieken zijn bereikt.

“Deze week ziet het Ethereum-netwerk zijn hoogste percentage winstgevende on-chain transfers sinds november, met de winst-verliesratio voor ETH die beweegt op een ratio van 2,3 op 1.

Ondertussen is de winst-verliesratio van Bitcoin een zeer hoge ratio van 1,8 op 1.

Cardano (ADA) was een van de weinige altcoins die meer verliezende transacties zag dan winstgevende transacties.

Over het algemeen is het nemen van hoge winst een goed middellangetermijnsignaal dat lokale toppen zich mogelijk op de horizon kunnen manifesteren.

“We zeiden dit toen we een vergelijkbaar signaal zagen voor deze Santiment-meting eind november.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!