Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Elon Musk gaat de strijd aan met Google’s Gmail met XMail

In een cryptische maar intrigerende uitwisseling op X, voorheen Twitter, hintte Elon Musk, de eigenaar van van het platform, op de aanstaande komst van XMail, wat voor golven gezorgd heeft in de technologie-industrie. Bovendien werd er door Elon Musk ook gespeculeerd over de potentiële concurrentie die dit zou kunnen opleveren voor de bestaande e-mailservice van Google, Gmail.

Het komt er aan

Ondertussen heeft Nate McGrady, lid van het Engineering and Security-team van X, onlangs de vraag opgeworpen wanneer XMail gelanceerd zou worden. In reactie hierop zei Elon Musk: “It’s Coming”.

Een groep tech-enthousiastelingen beschouwt dit met name als een strategische zet van X om het domein van de e-mailservice te betreden dat wordt gedomineerd door Gmail van Google. Bovendien valt de timing van X’ mogelijke uitstapje naar e-maildiensten samen met de geruchten die de ronde doen over de plannen van Google om Gmail te beëindigen, iets wat niet waar blijkt te zijn.

Er begon een gemanipuleerd beeld te circuleren op sociale mediaplatforms, waaronder X, wat erop duidde dat Gmail op 1 augustus 2024 zou worden gesloten. Google weerlegde deze beweringen echter snel via een X-post van de Gmail-handle, waarmee de continuïteit van Gmail werd bevestigd. In een officieel bericht zei Gmail: “Gmail is hier om te blijven.”

Ondertussen werd de bevestiging van Google om zijn service voort te zetten ook toegejuicht door de cryptogemeenschap zoals Dogecoin-oprichter Shibetoshi Nakamoto, Polygon en anderen.

Elon Musk haalt uit naar Google

De recente aankondiging van Elon Musk valt ook samen met de recente controverses omtrent de beeldcreatie van zijn AI Chatbot, Gemini.

Ter context: de Gemini AI-chatbot van Google kreeg onlangs kritiek op zijn mogelijkheden voor het genereren van tekst naar afbeeldingen, wat kritiek kreeg van figuren als Elon Musk en de Republikeinse leider Vivek Ramaswamy. Zo gaf Musk het volgende aan:

Musk hekelde de AI van Google en noemde het verder ‘krankzinnig’ en ‘anti-beschaving’ vanwege vermeende raciale vooroordelen bij het genereren van afbeeldingen. Aan de andere kant uitte Ramaswamy zijn zorgen over de ideologische echokamer van Google en de mogelijke vooroordelen die ingebakken zitten in de kunstmatige intelligentie (AI)-programmering.

Als reactie op de tegenreactie heeft Google de functie voor het genereren van afbeeldingen van Gemini onderbroken, waarbij onnauwkeurigheden in historische afbeeldingen werden erkend. Ze beloofden binnenkort een verbeterde versie uit te brengen. Ondanks de tegenslagen blijft Google zich echter inzetten voor het aanpakken van de problemen rond de AI-mogelijkheden van Gemini.

Een spannende tijd in het verschiet

Ondertussen onderstreept de samenloop van deze gebeurtenissen de toenemende concurrentie en ethische uitdagingen binnen de technologie-industrie. Nu XMail in het verschiet ligt en Google zich een weg baant door controverses, staat het landschap van digitale communicatieplatforms klaar voor aanzienlijke verschuivingen. Terwijl belanghebbenden reikhalzend uitkijken naar verdere ontwikkelingen, staat de strijd om de suprematie op het gebied van e-maildiensten op het punt te intensiveren. Daarnaast lijk Elon Musk het niet alleen te willen blijven houden bij e-maildiensten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!