Cardano’s TVL groeit en DeFi-activiteit neemt toe

Een rapport van Messari toont aan dat het ecosysteem van Cardano in het afgelopen kwartaal aanzienlijke groei heeft doorgemaakt, gekenmerkt door een stijging in de totale waarde vergrendeld (TVL) en de waarde van stablecoins vergrendeld, naast vooruitgang in DeFi-projecten en technologieën. Terwijl het netwerk evolueert, laten we eens kijken naar de recente ontwikkelingen en de factoren die bijdragen aan het bloeiende ecosysteem van Cardano.

In het DeFi-ecosysteem is de TVL van Cardano spectaculair gestegen, met een kwartaal-op-kwartaal (QoQ) stijging van 166% tot een nieuw all-time high. Opmerkelijk genoeg zag de waarde van de stablecoins die op het netwerk vergrendeld zijn ook een aanzienlijke stijging van 37% QoQ. Deze toename in liquiditeit verhoogde de ranglijst van Cardano’s TVL van de 34e naar de 11e plaats gedurende het jaar, wat zijn groeiende prominentie in de cryptoruimte benadrukt.

Minswap, een geautomatiseerde market maker, behield zijn positie als de meest populaire dApp op Cardano, met een aanzienlijke toename in transactieactiviteit, met name in december. Daarnaast zijn er nieuwe toetreders zoals Indigo naar voren gekomen als significante spelers, die Minswap voorbijgestreefd zijn in TVL tijdens Q4. De groei van Indigo, die die van Minswap overtrof, benadrukt de dynamische aard van het DeFi-landschap van Cardano.

De stijging in TVL en DeFi-activiteit is niet zonder uitdagingen geweest. Het unieke eUTXO-mechanisme van Cardano leidde DEXs ertoe om innovatieve oplossingen te verkennen zoals transactiechaining. Protocollen zoals MuesliSwap werken actief aan het verbeteren van hun processen om zich aan te passen aan de evoluerende infrastructuur van Cardano.

Bovendien beloven partnerketens van Cardano, waaronder de aanstaande Midnight sidechain, de bescherming van gegevens te revolutioneren door het gebruik van zero-knowledge cryptografie. De functies van Midnight, zoals selectieve gegevensopenbaarmaking en regelgevende naleving, bieden veelbelovende use-cases die DeFi-principes verbinden met traditionele financiële vereisten.

Project Catalyst, dat het gedecentraliseerde fonds van Cardano is voor innovatieve projecten, blijft gemeenschapsbetrokkenheid en governance stimuleren. Het recente Fund11 zag een toename in deelname, met meer dan 410.000 uitgebrachte stemmen, wat de groeiende betrokkenheid van de gemeenschap bij besluitvormingsprocessen weerspiegelt.

Samen met deze ontwikkelingen blijft Cardano zich inzetten voor decentralisatie-initiatieven zoals uiteengezet in CIP-1694, SanchoNet en Mithril. Naarmate het ecosysteem zich uitbreidt en volwassener wordt, zal de koers van Cardano naar duurzaamheid en innovatie naar verwachting blijven voortzetten.

Cardano’s inheemse ADA bevindt zich sinds de derde week van oktober in een opwaartse trend. De token heeft consequent de bovenste Bollinger band getest terwijl de schommelingen boven de SMA zijn gebleven. Dit duidt erop dat ADA uitzonderlijk goed heeft gepresteerd en consequent boven het gemiddelde is gebleven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!