Algoritmische stablecoins zijn meer geschikt voor de crypto-industrie volgens Hoskinson

Volgens Cardano-oprichter Charles Hoskinson zijn algoritmische stablecoins meer geschikt voor de crypto-industrie. Hoskinson maakte de opmerking tijdens een interview met de Discover Crypto-crew terwijl hij reageerde op vragen over sommige belanghebbenden in het crypto-ecosysteem die weigeren zich te associëren met het project.

Hoskinson merkte op dat de integriteit van Cardano de reden kan zijn waarom sommige projecten en beoefenaars er weerstand tegen hebben. Volgens hem is Cardano angstaanjagend omdat ze alles goed hebben gedaan, inclusief groeien zonder geld van durfkapitalisten (VC’s) aan te nemen.

Over het niet hebben van USDC op het Cardano-netwerk zei Hoskinson dat hij wel instemt met op activa gesteunde stablecoins. Volgens hem zijn ze een categorie digitale activa die niet als cryptocurrencies moeten worden geclassificeerd. Hij legde uit dat ondanks dat stablecoins 80-90% van de geldsnelheid en transacties on-chain weerspiegelen, stablecoins onder controle blijven van gecentraliseerde entiteiten.

Volgens de oprichter van Cardano controleren gecentraliseerde exchanges al een aanzienlijke hoeveelheid van de op activa gesteunde stablecoins. Hij benadrukte de recentelijk goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten als een ontwikkeling om de crypto-industrie verder te centraliseren. Hoskinson merkte op dat die paar bedrijven achter de goedgekeurde ETF’s technisch gezien de controle over de crypto-industrie hebben overgenomen.

De gerenommeerde blockchain-expert beschouwde de recente ontwikkelingen in de cryptoruimte als een totale afwijking van de oorspronkelijke visie van vroege cryptocurrency-beoefenaars. Volgens hem hebben banken en legacy financiële systemen in tegenstelling tot de oorspronkelijke verwachtingen de controle over de crypto-industrie overgenomen.

Hoewel Hoskinson denkt dat het “leuk” is dat Cardano niet naar op activa gesteunde stablecoins heeft gekeken, beschouwt hij het als een fenomeen dat gekomen is om te blijven. Hij merkte echter op dat zijn team algoritmische stablecoins heeft onderzocht en deze meer geschikt acht voor de crypto-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!