510.000 ETH verlaat beurzen in 3 weken tijd – Vertrouwen neemt toe?!

Cryptocurrency-analist en handelaar Ali Martinez heeft in een recentelijk bericht op X (voorheen Twitter) een opvallende gebeurtenis belicht. Hij scheen zijn licht namelijk op het feit dat in de afgelopen drie weken honderdduizenden Ethereum (ETH) crypto-uitwisselingen verlaten heeft, wat wijst op flinke accumulatie van de nummer twee cryptocurrency.

Martinez vertelde zijn 43.400 volgers dat Ethereum mogelijk te maken krijgt met een afname van de verkoopdruk nadat de cryptocurrency in minder dan een maand een aanzienlijke uitstroom uit de beurzen registreerde. Hij beschreef het als volgt:

“In de afgelopen drie weken zijn bijna 510.000 ETH opgenomen uit bekende crypto-exchange-wallets, met een totale waarde van ongeveer $1,22 miljard!

Deze aanzienlijke uitstroom duidt op een sterk sentiment voor Ethereum-houders en mogelijk op minder verkoopdruk op de markt.“

Gebaseerd op een grafiek van crypto-analyseplatform Glassnode, lijkt het erop dat de hoeveelheid Ethereum op de beurzen in december een recent hoogtepunt van iets minder dan 14,4 miljoen bereikte, maar eind januari daalde tot minder dan 13,65 miljoen.

Cardano kan ook stijging tegemoet zien

De volgende op de radar van de analist is Ethereum-rivaal Cardano (ADA). Volgens Martinez zal, als de geschiedenis zich herhaalt en Cardano de prijsactie van eind 2020 nabootst, de negende grootste cryptovaluta qua marktkapitalisatie waarschijnlijk in de komende maanden aan zijn volgende marktuitbreiding beginnen. Hij zei hierover het volgende:

“Als de patronen op één lijn liggen en Cardano zijn prijsgedrag van eind 2020 weerspiegelt, kunnen we verwachten dat ADA tot april 2024 in een consolidatiefase zal blijven, wat de weg vrijmaakt voor zijn volgende bull rally!”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!