Bitcoin en Ethereum hebben vrij baan naar recordhoogtes, aldus crypto-expert

De Chief Investment Officer van Ikigai Asset Management heeft in een recentelijke thread op X aangegeven dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) op weg lijken te zijn naar nieuwe all-time highs.

In een bericht op het social mediaplatform gaf crypto-expert Travis Kling aan dat een samenloop van factoren de Bitcoin koers naar een nieuwe recordhoogte zullen duwen. Hij beschreef het als volgt:

“BTC heeft in wezen een vrije wandeling naar ATH’s.

We hebben zojuist spot-BTC ETF’s gekregen, die veilige toegang tot BTC ontsluiten voor biljoenen dollars die er voorheen niet waren.

De halvering duurt nog een paar maanden.

De Fed zal de rente dit jaar waarschijnlijk meerdere keren verlagen. De aandelen staan op ATH’s en het lijkt erop dat ze hoger gaan…

We kunnen discussiëren over het tempo naar ATH’s (1H-24, 2H-24, 1H-25) en we kunnen discussiëren over hoe ver voorbij eerdere ATH’s we uiteindelijk deze cyclus zullen gaan ($75.000, $90.000, $100.000, $120.000, $180.000), maar het pad naar ATH ziet er ongelooflijk eenvoudig uit.

Crypto zal heel weinig ‘werk’ moeten doen om BTC naar de hoge $60.000 te krijgen. Het zal waarschijnlijk gewoon ‘gebeuren’ omdat we ETF’s hebben en de Fed versoepelt. Zo’n opstelling hebben we nog nooit eerder gehad.”

De halvering, die de beloningen van BTC-miners halveert, wordt in april verwacht. Op het moment van schrijven is Bitcoin $43.022 waard.

Kling vervolgde zijn betoog met te stellen dat de Ethereum koers ook dezelfde opzet laat zien. Maar in plaats van te halveren, gaf Kling aan dat Ethereum vertrouwt op zijn burn-mechanisme, dat bij elke afzonderlijke transactie een kleine hoeveelheid ETH vernietigt.

De directeur van Ikigai is echter ook van mening dat een spot Ethereum ETF waarschijnlijk in de komende maanden zal worden goedgekeurd. Hij sloot af met:

“Dezelfde opzet als hierboven is in wezen ook van kracht voor ETH, alleen uitgesteld met drie tot twaalf maanden.

Om precies dezelfde redenen waarom de SEC gedwongen werd spot [BTC] ETF’s goed te keuren (de Grayscale-beslissing verloren; de rechtbank oordeelde dat als je BTC-futures en BTC-futures-ETF’s hebt, je spot BTC-ETF’s moet toestaan), is de SEC gedwongen om ETH ETF’s goedkeuren.

We kunnen discussiëren over de timing van de goedkeuring – maart? Waarschijnlijk te vroeg. Mei? Zeker mogelijk maar misschien nog wat vroeg. Augustus? Het voelt ongeveer goed. Ik denk dat het vrij onwaarschijnlijk is dat we over een jaar nog steeds geen ETH ETF hebben.

Combineer dat met renteverlagingen door de Fed en de reflexiviteit die inherent is aan het ETH-burn-mechanisme, en ik denk dat ETH ook een vrije wandeling heeft naar ATH’s, die vanaf nu met ongeveer 100% zijn gestegen. Nogmaals, redelijke geesten kunnen het oneens zijn over de timing en hoe ver voorbij eerdere ATH’s ETH deze cyclus zal gaan, maar het lijkt in feite een vrije wandeling. Zo’n opstelling hebben we nog nooit eerder gehad.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!