Analist voorspelt 70% stijging voor Ethereum in de komende drie tot zes maanden

De bekende Nederlandse cryptocurrency-handelaar Michaël van de Poppe heeft een optimistische voorspelling voor de Ethereum koers gedeeld en voorspelt een potentiële stijging van meer dan 70% in de komende drie tot zes maanden. In zijn analyse wijst hij op drie belangrijke katalysatoren die de waarde van ETH naar $3.500-$4.000 zouden kunnen brengen. Hij tweette het volgende:

De boost van de Dencun-upgrade

Van de Poppe verwacht de positieve impact van de Dencun-upgrade, die op 8 februari het hoofdnetwerk van Ethereum zal bereiken. De upgrade introduceert proto-danksharding, verbetert de schaalbaarheid en verlaagt de transactiekosten, wat vooral ten goede komt aan layer 2-blockchains. Hij zei hierover het volgende:

De komst van een Ethereum ETF

De analist benadrukt de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF’s dit jaar. Met de verwachting dat de Amerikaanse SEC ether tegen mei als een commodity zal classificeren, zouden spot-gebaseerde ETF-aanvragen goedkeuring kunnen krijgen, vergelijkbaar met het recente groene licht voor spot Bitcoin ETF’s in januari.

Bitcoin-winstrotatie

Van de Poppe houdt ook rekening met de rotatie van de winsten van Bitcoin naar Ethereum na de halvering van Bitcoin in april. Historisch gezien is de prijs van Bitcoin na de halvering sterk gestegen, en de analist suggereert dat Ethereum mogelijk een soortgelijke trend zal zien.

Van de Poppe deelt een bullish grafiek die het potentieel van Ethereum aangeeft om de $2.336-zone om te zetten in een ondersteuningsniveau. ETH wordt momenteel verhandeld tegen $2.312 en heeft de afgelopen week een stijging van 2,1% gezien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!