Bitcoin-mining neemt 0,6% tot 2,3% van het elektriciteitsverbruik in de VS in beslag volgens rapport

Na het volgen van het elektriciteitsverbruik van de Bitcoin (BTC)-mining-activiteiten in de Verenigde Staten, werd gemeld dat de industrie in 2023 tot wel 0,6% tot 2,3% van het totale elektriciteitsverbruik in het land in beslag neemt.

De U.S. Energy Information Administration (EIA) publiceerde een rapport waarin het elektriciteitsverbruik van de Bitcoin-mining-industrie in het land werd gedetailleerd. Volgens het rapport ligt de jaarlijkse elektriciteitsvraag van Bitcoin-mining-faciliteiten in de Verenigde Staten tussen 0,6% en 2,3%. Volgens deze statistieken verbruiken Amerikaanse Bitcoin-miners elektriciteit dat genoeg is voor de hele staat Utah.

Zoals vermeld in het EIA-rapport, is het elektriciteitsverbruik van Bitcoin-mining-activiteiten ongeveer gelijk aan de jaarlijkse vraag van ongeveer drie tot zes miljoen huizen. Dit is een duidelijke indicatie dat de mining-activiteiten in de VS de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gegroeid.

Een aanzienlijk deel van deze groei is het gevolg van de verplaatsing van crypto-mining-operaties van China naar de Verenigde Staten na het verbod dat in het Aziatische land op de sector werd gelegd. Bovendien zijn de afgelopen drie jaar nogal wat grootschalige Bitcoin-mining-bedrijven in de VS naar de beurs gegaan en hebben ze hun faciliteiten opgezet in energierijke regio’s zoals Texas en New York.

De toename in elektriciteitsverbruik heeft de interesse gewekt van beleidsmakers en netbeheerders in het opkomende ecosysteem. Met name deze spelers in de industrie maken zich zorgen over de druk die deze groei met zich meebrengt, evenals de gevolgen voor kosten, betrouwbaarheid en emissies.

“Zorgen die aan de EIA zijn geuit, omvatten druk op het elektriciteitsnet tijdens piekmomenten van vraag, de mogelijkheid van hogere elektriciteitsprijzen, evenals effecten op energiegerelateerde koolstofdioxide (CO2) -emissies,” aldus het rapport.

De groeiende zorgen van beleidsmakers en netbeheerders proberen de mythe te ondersteunen dat Bitcoin-mining te veel energie verbruikt. Mining wordt eerder beschouwd als het schoonste industriële gebruik van elektriciteit, omdat het energiezuinig is.

De Bitcoin-halvering staat slechts enkele maanden voor de deur en net als bij elk ander vergelijkbaar evenement dat in het verleden is gehouden, zal de beloning voor Bitcoin-mining worden gehalveerd om het aantal nieuwe munten dat het netwerk binnenkomt te verminderen. Zodra de blokbeloning is gehalveerd, kunnen mijnwerkers zich storten op meer mijnbouwactiviteiten om nieuwe Bitcoin te verkrijgen. Deze operaties kunnen een toename veroorzaken in de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt voor Bitcoin-mining-activiteiten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!