Bitcoin kan verder stijgen nu de omloopvoorraad van USDT stijgt

Volgens Simona_APC, een auteur bij CryptoQuant, zou de prijs van Bitcoin (BTC) positief beïnvloed kunnen worden door de stijging van de omloopvoorraad van USDT. Om haar punt te ondersteunen, verwees de on-chain analist naar historische gegevens.

Simona gebruikte een voorbeeld uit 2022, waarbij ze aanhaalde hoe de voorraad van tether (USDT) sinds 2022 met 30 miljard is gestegen. Ze merkte ook op dat elke stijging werd gevolgd door een opmerkelijke stijging van BTC.

Coin Edition analyseerde de bovenstaande gegevens en observeerde dat er een sterke correlatie was tussen de prijs van BTC en de voorraad van de stablecoin. De recente stijging suggereert dus een verbeterde liquiditeit op de markt als gevolg van de kapitaalinstroom.

Het was ook een teken van groeiende interesse van investeerders in de munt. Op het moment van schrijven wisselde BTC van eigenaar voor $42.259, wat aangeeft hoe de munt zich de afgelopen dagen heeft hersteld. Op basis van de 4-uurs BTC/USD-grafiek was de munt bezig met een beweging naar $43.000. Voorafgaand hieraan ervoer Bitcoin een neerwaartse trend en viel later in consolidatie.

Huidige oscillatie-indicaties onthulden dat de opwaartse trend van BTC zou kunnen aanhouden. Zo was de Relative Strength Index (RSI) 60.86, wat suggereert dat de markt in een koopstemming verkeert. Als dit aanhoudt, zou Bitcoin beren kunnen teleurstellen en zijn positieve vooruitzichten kunnen verbeteren. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) werpt ook licht op de potentiële beweging van BTC.

Op dit moment bevond de MACD zich in positief gebied, wat wijst op een bullish momentum voor de munt. Bovendien was de 12-daagse EMA boven de 26-daagse EMA gestegen. Deze omkering was een bewijs van de groeiende dominantie van kopers over verkopers.

In een gerelateerde ontwikkeling merkte analist Ali Martinez ook op de prijs van Bitcoin op. Volgens Martinez toonden on-chain gegevens van Glassnode een toename in interesse van investeerders aan. Met behulp van de groei in het aantal nieuwe Bitcoin-adressen merkte de analist op dat marktspelers de dip hebben gekocht.

Als deze koopdruk aanhoudt, zou Bitcoin zijn opwaartse beweging niet kunnen stoppen. Vanuit een bullish perspectief zou een hogere rebound de volgende stap kunnen zijn. Dit kwam door de signalen die werden getoond door de MACD en RSI.

Als dit het geval is, zou BTC binnenkort niet onder $40.000 kunnen zakken. Maar vanuit een bearish oogpunt zouden er gemengde signalen kunnen komen van andere indicatoren. Als sommige bearish zijn terwijl andere bullish zijn, zou BTC terug kunnen gaan naar consolidatie.

In dat geval zou de munt zich kunnen bewegen tussen $40.500 en $42.700. Echter, de huidige situatie suggereert eerder een opwaartse beweging dan een neerwaartse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!