Santiment: Explosieve groei XRP wallets; Bitcoin wallets dalen

Nieuwe gegevens van het crypto-analysebedrijf Santiment tonen aan dat het aantal portemonnees dat XRP bevat – de digitale activa gebruikt voor het betalingsplatform van Ripple Labs – explosief is gestegen tot nieuwe recordhoogtes.

Het marktintelligentieplatform zegt op het sociale mediaplatform X dat het aantal portemonnees met niet-nul XRP nu op een recordhoogte is, nadat het sinds februari 2021 is verdubbeld:

“XRP Ledger heeft nu 5,02 miljoen unieke portemonnees die meer dan nul XRP-munten bevatten, het meest in zijn nu meer dan 10 jaar van publieke handelsjaren. Het zesde grootste activum in crypto qua marktkapitalisatie heeft dergelijke portemonnees in drie jaar meer dan verdubbeld (+104%) nu het netwerk zich uitbreidt.”

Bron: Santiment/X

XRP wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $0,532, een kleine toename in de laatste 24 uur.

In een andere thread merkt Santiment op dat Bitcoin (BTC) portemonnees dalen in hun snelste tempo sinds begin oktober. Volgens het analysebedrijf is de uitverkoop een goed teken voor Bitcoin, omdat het suggereert dat nieuwere handelaren hun verliezen nemen:

“Het aantal totale Bitcoin-portemonnees daalt in hun snelste tempo sinds begin oktober (net voor de grote crypto-stierenmarkt begon). De menigte toont een vergelijkbaar niveau van ongeduld dit keer met meer dan 487.000 portemonnees die één BTC of minder bevatten, geliquideerd in de laatste vier dagen alleen.

De geschiedenis leert ons dat dit meestal een teken is van capitulatie, wat kan leiden tot een marktprijsherstel totdat kleinere handelaren opnieuw optimistisch beginnen te worden over crypto als investeringsvehikel.”

Bron: Santiment/X

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $42.500, een toename van 1,59% in de laatste dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!