Rapport: Coinbase-aandelen stijgen na Oppenheimer-upgrade

Coinbase’s (COIN) aandelen stijgen nadat er meerdere rapporten zijn verschenen waarin het wordt geüpgraded naar “outperform” door een prominente investeringsbank en effectenmakelaar.

Volgens een nieuw rapport van Yahoo Finance verwacht de financiële dienstverlener Oppenheimer dat de aandelen van de toonaangevende Amerikaanse crypto-beursplatform de verwachtingen zullen overtreffen en een prijs van $160 zullen bereiken.

In een bijbehorende onderzoeksnota zegt Owen Lau, de analist die deze voorspelling heeft gedaan, dat een reden voor de goede prestaties van de aandelen is dat Coinbase ofwel zal zegevieren in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen hen, of dat de rechtbank de zaak zal seponeren.

Verder stelt Lau dat renteverhogingen, de aanstaande halvering van Bitcoin (BTC) in april en de verdere adoptie van digitale activa allemaal zullen bijdragen aan de stijging van COIN.

Zoals Lau in de brief vermeldde, volgens MarketWatch:

“We geloven dat Coinbase de rechtszaak kan winnen en er is een goede kans dat de rechtbank de klacht geheel of gedeeltelijk zal seponeren…

We geloven dat een renteverlaging, halvering en verdere adoptie de omzet en winst van COIN in de komende twee jaar kunnen stimuleren.”

De SEC heeft oorspronkelijk Coinbase aangeklaagd in juni 2023 en beweerde dat de crypto-beurs ongeregistreerde effecten verkocht. Destijds beweerde de SEC dat de digitale activa die op het platform werden aangeboden binnen haar jurisdictie vielen.

Eerder dit jaar voorspelde een analist van Bloomberg een kans van 70% dat Coinbase een verzoek tot seponering van de rechtszaak zou winnen.

COIN wordt verhandeld voor $126 op het moment van schrijven, een stijging van 3,83% in de afgelopen 24 uur. Een stijging naar het niveau van Lau zou een stijging van 27,5% zijn ten opzichte van de huidige prijs van het aandeel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!