Ethereum is het doel geworden van verkopen boven de $1 miljard

Ethereum ondergaat een massale verkoop die meer dan $1 miljard overschrijdt. De bron van deze enorme marktbeweging kan worden herleid tot Celsius, dat naar verluidt een verbijsterende 459.561 ETH heeft overgeboekt, ter waarde van ongeveer $1,014 miljard, naar verschillende exchanges.

De verdeling van deze verkoop was als volgt: 297.454 ETH ($656,5 miljoen) verplaatst naar Coinbase Prime, 146.507 ETH naar Paxos Treasury en kleinere bedragen van 7.800 ETH elk, in totaal $17,2 miljoen, werden overgeboekt naar FalconX en Coinbase.

Lookonchain / X

Ondanks deze massale overdracht behoudt Celsius naar verluidt een reserve van 62.468 ETH, ter waarde van ongeveer $139 miljoen. Een dergelijke kolossale verkoop legt immense druk op de prijs van Ethereum en kan de marktsentimenten aanzienlijk beïnvloeden. De directe zorg voor investeerders en handelaren is of de liquiditeit en marktkapitalisatie van Ethereum zo’n klap kunnen opvangen zonder een brede marktdaling te veroorzaken.

Vanuit een technisch analysestandpunt is de massale uitstroom van Celsius een bearish signaal, waarschijnlijk om de lokale ondersteuningsniveaus van Ethereum te testen. Een cruciale ondersteuning om in de gaten te houden ligt rond het prijsbereik van $2.000, een psychologisch en technisch ondersteuningsniveau, dat, als het wordt doorbroken, de prijs zou kunnen zien dalen naar de volgende significante ondersteuning op $1.800.

Dit niveau heeft historisch gezien gefungeerd als een sterk koopgebied en kan dienen als een krachtige verdediging tegen verdere dalingen. Aan de andere kant zijn de weerstandsniveaus door de verkoop sterker geworden. Elke mogelijke herstelbeweging zal de weerstand op $2.200 moeten trotseren, die eerder dienst deed als ondersteuningsniveau. Een doorbraak hierboven zou Ethereum kunnen zien proberen hogere prijsniveaus terug te winnen, mogelijk met een test van de weerstand op $2.400.

De aanzienlijke verkoop geïnitieerd door Celsius heeft Ethereum in een problematische positie geplaatst. Hoewel de fundamentele kenmerken van het Ethereum-netwerk robuust blijven, toont de prijsweerstand van het activum in het gezicht van een dergelijke significante verkoop de werkelijke staat van de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!