Bitcoin heeft nog 600 dagen van bullish sentiment te gaan, aldus analist

De prijs van Bitcoin heeft de dagen na de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten geworsteld. De toonaangevende cryptocurrency verloor meer dan 20% van zijn waarde vanaf de recente hoogtepunten en daalde eerder deze week tot slechts $38.500.

Echter, deze bearish prijsactie zou van korte duur kunnen zijn, volgens Ali Martinez. In een recente update wees de prominente analist op historische grafieken als bewijs dat de beste dagen van Bitcoin nog moeten komen. De analyse maakte vergelijkingen tussen de huidige prijs van Bitcoin en zijn prestaties in de vorige vierjarige cycli.

Het voorspelt dat als Bitcoin (BTC) het patroon volgt dat is vastgesteld in de vorige bull run en de duur tussen marktdieptepunten, er nog 600 dagen aan bullish momentum voor ons liggen. Opmerkelijk genoeg bereikte Bitcoin marktdieptepunten tussen 2015 en 2018 op respectievelijk $185 en $3.200. Op dezelfde manier bereikte de markt zijn laagste punt in vier jaar in 2022, toen Bitcoin dichtbij $16.000 handelde als gevolg van de ineenstorting van FTX.

Door rekening te houden met de gemiddelde periode die verstreken is tussen de markten die een nieuw laagtepunt bereikten, merkt Ali Charts op dat de volgende marktpiek van Bitcoin naar verwachting zal plaatsvinden in oktober 2025 (of meer dan 20 maanden vanaf nu). Op dat moment zal de markt een verkoopgolf zien die het op koers zet voor een nieuw dieptepunt.

De prijsactie van Bitcoin in de afgelopen 48 uur lijkt de stelling te ondersteunen dat zijn beste maanden nog moeten komen. Sinds het bereiken van een nieuw maandelijks dieptepunt van ongeveer $38.500, is de toonaangevende cryptocurrency hersteld en heeft het herhaaldelijk het $40.000 niveau binnen de beschouwde periode herwonnen.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $39.962, wat een daling van minder dan 0,1% vertegenwoordigt in de afgelopen 24 uur. Bullish investeerders blijven hoopvol dat BTC zijn opmars zal voortzetten en verloren terrein zal herwinnen in de komende dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!