Exploit van Polygon-contracten leidt tot het onttrekken van $15 miljoen

Op 22 januari adviseerde het officiële X-account van GAMEE Token zijn gebruikers om af te zien van interactie met de digitale asset terwijl hun team het recente beveiligingsincident rondom het GMEE-token onderzocht. Het GMEE-token is een ERC-20 utility-token “ontworpen als de valuta voor toegang, actie en bestuur binnen het GAMEE-ecosysteem”, zoals vermeld op hun website.

Voor de officiële aankondiging merkten crypto-gebruikers snel de plotselinge prijsdaling van het token en de transacties erachter op. Dit liet GAMEE-gebruikers en de algemene cryptogemeenschap zich afvragen of er sprake was van een exploit.

In de vroege uren van 23 januari keerde het team van GAMEE terug naar het X-platform om uit te leggen wat er was gebeurd en welke stappen er zouden worden ondernomen. De thread legt uit dat het voorlopige onderzoek aantoonde dat de GMEE-tokencontracten op Polygon (MATIC) waren gecompromitteerd via ongeautoriseerde toegang tot GitLab.

Deze compromis resulteerde in de diefstal van 600 miljoen GMEE-tokens ter waarde van ongeveer $15,28 miljoen op het moment van de exploit. De gecompromitteerde tokens werden onmiddellijk omgezet naar ETH en MATIC en uitgewisseld via verschillende gedecentraliseerde exchanges (DEXs) in de uren daarna, wat een drastische invloed had op de GMEE-tokenprijs.

Het team achter GAMEE legde uit dat nadat ze hadden opgemerkt dat het GMEE-deployer-adres op Polygon was gecompromitteerd, ze de eigendom van het tokencontract en alle bijbehorende contracten hadden beveiligd door de eigendom over te dragen naar een “nieuw veilig adres”.

Het team verduidelijkte ook dat alleen de eigen teamtokenreserves waren getroffen en dat de exploit geen invloed had op activa die eigendom zijn van de gemeenschap, aangezien “GAMEE geen community-eigendommen beheert of bewaart.”

GAMEE toonde begrip voor hoe de impact van de ongeautoriseerde transacties de GAMEE-gemeenschap kon hebben beïnvloed, aangezien dit leidde tot prijsvolatiliteit en beperkt gebruik van het GMEE-token tijdens het lopende onderzoek.

De volgende stappen voor GAMEE zullen bestaan uit een proces voor het identificeren van getroffen gebruikers om de beste manier te beoordelen om het getroffen deel van de gemeenschap te ondersteunen. Bovendien zijn ze van plan real-time updates te verstrekken over de details die verdere onderzoeken zullen opleveren als inspanning om vertrouwen en transparantie te behouden.

Ten slotte werd de gebruiker geadviseerd om voorzichtig te zijn “gezien de volatiele marktomstandigheden en potentiële liquiditeitsimpact als gevolg van maatregelen van CEX.”

Rond het tijdstip van de exploit handelde het GMEE-token volgens gegevens van CoinGecko op $0,02554112 en zat het eerder in het weekend in het bereik van $0,027-$0,026. Kort na de exploit daalde de prijs naar $0,01155577 en bereikte het zijn laagste punt van $0,00897251 in de vroege uren van vandaag.

Het is vermeldenswaard dat velen de prijsdaling zagen als een mogelijk eenmalige kans om winst te maken. Verschillende gebruikers deelden dat ze de dip hadden gekocht en zelfs anderen adviseerden dit te doen. Een X-gebruiker zei: “De rommel van de een is de schat van de ander.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!