Bitcoin kan nog steeds crashen naar $10.000 volgens analist

Crypto-analist en handelaar Justin Bennett heeft gewaarschuwd dat Bitcoin (BTC) nog steeds een enorme marktcrash zou kunnen ondergaan in deze cyclus. Bennett vertelde aan zijn 110.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat de cryptokoning met meer dan 74% in waarde zou kunnen dalen vanaf het huidige niveau als een black swan-gebeurtenis een ernstige correctie veroorzaakt.

Volgens de strateeg bestaat nog steeds de mogelijkheid dat Bitcoin een vergelijkbaar prijspatroon herhaalt als in 2020, toen de cryptokoning kelderde aan het begin van de COVID-19-pandemie.

Justin Bennett / X

“$10.000-$15.000 BTC staat nog steeds op de kaart, IMO (naar mijn mening). Natuurlijk, COVID was een black swan, maar het is niet alsof we deze keer geen lange lijst van systemische problemen hebben om uit te kiezen. Het diagram spreekt voor zich.”

Kijkend naar zijn maandelijkse grafiek, suggereert de handelaar dat Bitcoin zou kunnen instorten tot het diagonale ondersteuningsniveau dat Bitcoin aanraakte tijdens de pandemie na weerstand te hebben ondervonden op het Fibonacci retracementniveau van 0.768. De handelaar gelooft ook dat de prestaties van de euro tegenover de Amerikaanse dollar (EUR/USD) suggereren dat Bitcoin en de bredere cryptomarkt in een neerwaartse trend zitten.

“De fiatvalutamarkt geeft opnieuw waarschuwingssignalen af over wat er mogelijk volgt voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt.”

Hij waarschuwde ook dat het aanstaande halveringsevenement van Bitcoin in april geen katalysator kan zijn voor een rally als er ongunstige macro-economische omstandigheden zijn.

Justin Bennett / X

“Bitcoin is geprogrammeerd om omhoog te gaan vanwege de halvering, toch? Fout… De halveringen zijn een cruciaal onderdeel van de tokenomics die Bitcoin tot een ongelooflijk langetermijnbezit maken. Maar economische gegevens bepalen alles bij het bepalen van cycluspieken en -bodems.”

Ten slotte zei de handelaar dat Ethereum (ETH) mogelijk in een neerwaartse trend zit nadat het niet in staat was om het belangrijke niveau van $2.400 als ondersteuning te behouden.

“ETH slaagde er niet in om boven $2.400 te blijven, dus dat is nu weerstand. Het is nog steeds mijn zeer onpopulaire mening dat de top bereikt is voor crypto.”

Kijkend naar zijn diagram suggereert de handelaar dat Ethereum tegen mei zou kunnen corrigeren tot $1.450. Ethereum wordt verhandeld voor $2.213 op het moment van schrijven, bijna 1% gestegen in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!