Ethereum vertoont groot reversal-signaal, aldus Van de Poppe

Een veel gevolgde cryptodeskundige heeft gezegd dat Ethereum (ETH) een bullish reversal-signaal afgeeft wanneer het wordt vergeleken met Bitcoin (ETH/BTC). Handelaar Michaël van de Poppe vertelde aan zijn 685.700 volgers op het sociale mediaplatform X dat hij denkt dat Ethereum Bitcoin zal overtreffen in de komende weken.

Volgens de analist vertoont ETH/BTC een bullish divergentie op de wekelijkse grafiek, wat aangeeft dat het paar zich mogelijk voorbereidt op een opwaartse beweging. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ik geloof persoonlijk dat Ethereum Bitcoin gaat overtreffen in de komende periode en dit is begonnen sinds de goedkeuring van het ETF (exchange-traded fund). Er is een enorme wekelijkse bullish divergentie gecreëerd, maar we staan voor een cruciale weerstand op 0,06 BTC ($2.385). Nog wat consolidatie en dan gaan we waarschijnlijk omhoog.”

Michäel van de Poppe / X

Bekijkend naar de grafiek van de handelaar, lijkt hij te denken dat ETH/BTC dit jaar kan stijgen tot wel 0,13 BTC ($5.168). Op het moment van schrijven heeft ETH/BTC een waarde van 0,05596 BTC ($2.224). Wat betreft Bitcoin zelf denkt Van de Poppe dat BTC kan dalen tot ongeveer $38.000 voordat het steun vindt:

“Bitcoin bevindt zich aan de onderkant van het bereik en is eigenlijk in het gebied om te worden geaccumuleerd. Bovendien betekent dit ook dat altcoins in fasen zijn om te worden gekocht, omdat die 20-40% dalingen een geweldige kans bieden.”

Michäel van de Poppe / X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $39.800. Van de Poppe houdt ook nauwlettend de prijsactie in de gaten van blockchain data-aggregator Covalent (CQT). Volgens Van de Poppe zal CQT waarschijnlijk naar het volgende ondersteuningsniveau gaan, rond $0,15, voordat het een sterke stijging in gang zet.

“Een van de laatste winnaars is TIA (Celestia), maar concurrenten zullen waarschijnlijk ook momentum oppakken. CQT is er een van. De marktkapitalisatie is relatief laag en corrigeert, net als de hele markt. Dit biedt kansen en ik denk dat CQT er een is voordat het $0,42 bereikt.”

Michäel van de Poppe / X

Op het moment van schrijven handelt CQT voor $0,214.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!