Voormalig SEC-hoofd: Crypto beïnvloedt de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024

De voormalige hoofd van de internetafdeling van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft uitgelegd dat crypto de sleutel vormt tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Hij benadrukte dat elke Amerikaanse presidentskandidaat onmiddellijk een interne Crypto Czar zou moeten aanstellen. “De harde realiteit is dat mensen altijd vooral met hun portemonnee hebben gestemd,” benadrukte hij.

Voormalig SEC-functionaris over crypto en de verkiezingen

Voormalig functionaris van de SEC, John Reed Stark, heeft zijn mening gedeeld over crypto en hoe dit de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 zou kunnen beïnvloeden. Stark is momenteel president van het cybersecuritybedrijf John Reed Stark Consulting. Hij was de oprichter en diende 11 jaar als hoofd van het SEC Office of Internet Enforcement. Hij was ook 15 jaar lang een SEC-handhavingsadvocaat. De voormalige SEC-functionaris deelde zijn standpunt op het sociale mediaplatform X:

“De crypto-beweging heeft de sleutel tot de presidentsverkiezingen van 2024. Elke presidentskandidaat zou onmiddellijk een interne Crypto Czar moeten aanstellen om te dienen als het crypto-focal point en de crypto-woordvoerder van die kandidaat.”

“De Crypto Czar zou zich moeten aansluiten bij de podia van alle crypto-ruimtes en deelnemen aan alle crypto-symposia/-bijeenkomsten om crypto-enthousiastelingen te mobiliseren en een proclamatie uit te vaardigen over de positie van de kandidaat ten aanzien van crypto-gerelateerde kwesties,” vervolgde Stark.

“Hoewel ik er sterk van overtuigd ben dat crypto een gigantisch Ponzi-scheme is, geloof ik ook dat leden van de crypto-gemeenschap buitengewoon gepassioneerd zijn en een groeiende en krachtige politieke achterban vertegenwoordigen. In deze lijn is het bezit van crypto het meest vergelijkbaar met een ethos, een levensstijl, een cultuur en een wereldbeeld, wat crypto-enthousiastelingen zou kunnen veranderen in kiezers met slechts één issue die de verkiezingsuitslag aanzienlijk kunnen beïnvloeden,” voegde hij eraan toe.

Crypto’s impact op verkiezingen en prominente steun

De voormalige chef van de internetafdeling van de SEC merkte op: “De harde realiteit is dat mensen altijd vooral met hun portemonnee hebben gestemd – en in de toekomst zullen ze dat nog meer doen als hun portefeuilles digitaal zijn. De cryptowereld is een wereldwijde mengeling van anti-establishmentarisme zoals geen andere economische beweging in de geschiedenis.”

Vooraanstaande crypto-bedrijven en leiders hebben bijgedragen aan een oorlogskas om pro-crypto-kandidaten te ondersteunen bij de verkiezingen van 2024, met een totaal van 78 miljoen dollar tot en met december vorig jaar. Ondersteuners zijn onder andere durfkapitaalfirma Andreessen Horowitz, Ark Invest, Coinbase en zijn CEO Brian Armstrong, Blockchain Capital, Wences Casares, Circle, Kraken, Ripple, Fred Wilson, Cameron Winklevoss en Tyler Winklevoss.

Recente gegevens van het gedecentraliseerde crypto-gebaseerde voorspellingsplatform Polymarket suggereren dat Donald Trump, de 45e president van de Verenigde Staten, momenteel de leiding heeft met een kans van 48% op overwinning. Hoewel Trump in het verleden sceptisch was over crypto en Bitcoin (BTC), wordt verwacht dat hij “veel crypto-vriendelijker” zal worden als hij terugkeert naar het Witte Huis. Verschillende analisten, waaronder die bij vermogensbeheerbedrijf Vaneck, verwachten dat de prijs van Bitcoin recordhoogtes zal bereiken als Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november wint.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!