Kraken CEO: Bitcoin ETF’s cruciaal voor crypto groei

De CEO van de in de VS gevestigde crypto-exchange Kraken zegt dat de introductie van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) een bullish impact zal hebben op de cryptosector.

Vorige week gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht aan BlackRock, Fidelity, Grayscale, VanEck, Bitwise, Franklin, Valkyrie, Hashdex, Ark Invest, WisdomTree en Invesco Galaxy om spot Bitcoin ETF’s aan te bieden.

In een nieuw interview op Bloomberg Crypto zegt David Ripley dat de lancering van het beleggingsproduct helpt bij de missie van Kraken om de adoptie van cryptocurrency te vergroten:

“Het is weer een toegangspunt. Het is een gemakkelijkere weg voor sommigen om in cryptocurrency te stappen, om hun eerste blootstelling aan Bitcoin te krijgen.”

Hij zegt dat de ontwikkeling ook een positief effect zal hebben op de gehele crypto-industrie, aangezien digitale activa-uitwisselingen diensten aanbieden die consumenten niet krijgen van ETF’s, zoals het direct in bewaring houden van Bitcoin:

“Dat gaat het hele ecosysteem laten groeien. Blootstelling en bewustzijn gaan toenemen en deze dingen laten de hele industrie in totaal groeien. Het is mogelijk dat sommige nieuwere individuen in crypto eerst een ETF gaan kopen in plaats van naar Kraken of Coinbase, enkele van onze collega’s, maar dat is helemaal prima.”

Ripley legt ook uit waarom Kraken geen plannen heeft om de kosten te verlagen om te concurreren met de Bitcoin ETF’s:

“Wij zien de aanbiedingen, de producten als verschillend genoeg zodat ze echt geen directe vervangingen zijn, als het ware. Er is een ander prijspunt voor dat product, maar het is een ander product. En dus hebben we geen plannen om kosten of iets dergelijks aan te passen vanwege deze introductie. Zoals ik al zei, bieden wij verschillende producten en diensten aan die op veel manieren verschillen van de ETF.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!