Whales veroorzaken grote prijsdalingen van deze twee altcoins

Het volgen van de activiteiten van grote investeerders (ook wel whales genoemd) kan vaak duidelijkheid geven over de toekomst van de cryptocurrency-prijzen. Nu is het opgevallen dat whales van twee altcoins besloten hebben om massaal hun bezittingen te verkopen, wat leidde tot aanzienlijke prijsdalingen.

AAVE-oprichter verkoopt grote aantallen

Inzichten van het on-chain analyseplatform Spotonchain onthulden een recente aanzienlijke verkoop door Stani Kulechov, de oprichter van Aave. Kulechov loste 5,5k $AAVE voor 564.000 USDC tegen een gemiddelde prijs van $102,54.

Deze transactie sluit met name aan bij een breder patroon, aangezien Kulechov de afgelopen maand 19.000 $AAVE (equivalent aan $2,06 miljoen) heeft verkocht voor 619 ETH en wederom 564.000 USDC. De consistente verkoopactiviteit van de oprichter van Aave lijkt vooraf te zijn gegaan aan de recente daling van 3%.

$LDO enorme uitverkoop om in de gaten te houden

Bovendien hebben de gegevens van Lookonchain een aanzienlijke uitverkoop door Defiance Capital gerapporteerd, waarbij 710.000 $LDO betrokken bij was. De tokens werden verkocht voor 927 $ETH, wat neerkomt op $2,37 miljoen, tegen een gemiddelde prijs van $3,34.

Deze substantiële verkoop droeg bij aan een opmerkelijke daling van 15% in de prijs van $LDO. Op dit moment bezit Defiance Capital nog steeds 6,39 miljoen aan LDO, ter waarde van $21 miljoen, verdeeld over twee portefeuilles.

Hou grote investeerders in de gaten

Deze door whales veroorzaakte uitverkoop onderstreept de invloed die grote tokenhouders op de markt hebben. Handelaren en beleggers houden dergelijke activiteiten nauwlettend in de gaten, omdat ze kunnen dienen als indicatoren voor potentiële marktverschuivingen en prijsbewegingen op de korte termijn kunnen beïnvloeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!