Grote XRP-verplaatsingen en hun mogelijke invloed op de markt

Cryptocurrency-whales worden zowel gevreesd als gerespecteerd vanwege hun prestaties en invloed op de cryptocurrency-markt. Op dit moment heeft één bepaalde XRP-whale investeerders onzeker gemaakt, terwijl ze uitkijken naar de volgende zet.

Op 16 januari heeft deze specifieke whale meer dan 443 miljoen XRP-tokens verplaatst van ‘ra9cJ…Lg4Gf‘ naar ‘rudsb…TVYdG‘. Het is opmerkelijk dat het laatstgenoemde adres onlangs is geopend en mogelijk toebehoort aan dezelfde eigenaar als het eerste.

finbod XRP - tokens

Het bedrag is herleid naar het account ‘rpiY9…TT8CK’. Dit specifieke walvisadres ontving meer dan 425 miljoen XRP van een Bitvavo-account in augustus 2023.”

Wat opvallend is, is dat deze tokens herhaaldelijk zijn overgedragen van het ene adres naar het andere. Bovendien volgde elke keer dat dit bedrag – momenteel meer dan $230 miljoen waard – werd verplaatst, een vergelijkbaar patroon: een recent geopend adres ontving meer dan 425 miljoen XRP, voerde enkele kleinere tussenliggende transacties uit en ging vervolgens door naar het volgende adres.

De verkoop van XRP door een whale kan de prijs beïnvloeden

Onder deze omstandigheden is het niet mogelijk om te bepalen of deze grote XRP-whale bereid is zijn tokens te verkopen. Evenmin is het mogelijk om vast te stellen of elk tussenliggend adres toebehoort aan dezelfde entiteit.

In wezen zal de markt geen verkoop zien als de whale hetzelfde patroon volgt. Tot op heden zijn de tokens nog niet beland op bekende uitwisselingsadressen. Mogelijk probeert de enorme XRP-whale eenvoudigweg de traceerbaarheid van zijn bezittingen te bemoeilijken door verschillende accounts te gebruiken.

Telkens wanneer de XRP-walvis echter zijn multimiljoenenbedrag verplaatst, worden walvismeldingen geactiveerd en trekt dit de aandacht van investeerders. Het verkopen van zoveel tokens in een korte periode zou directe gevolgen hebben voor de prijs van XRP.

Al met al is het raadzaam om de verdere stappen van deze whale nauwlettend te volgen in afwachting van eventuele verkopen. Daarnaast is Ripple de grootste actieve XRP-whale, die maandelijks verkopen uitvoert vanuit zijn vrijgegeven holdings. De meest recente verkoop betrof een partij van 80 miljoen XRP.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!