Stacks (STX) kan een boost verwachten na upgrade

Cosmo Jiang, een wallet-beheerder bij het op digitale activa gerichte hedgefonds Pantera Capital, benadrukt een crypto-project dat dit jaar een explosie in activiteit zou kunnen zien. Stacks (STX) streeft ernaar smart contracts en gedecentraliseerde financiële (DeFi) toepassingen op Bitcoin (BTC) mogelijk te maken. Het inheemse token van het project, STX, is in de afgelopen maand bijna 95% gestegen. Jiang merkte op dat de transactieactiviteit van Stacks ook enorm is toegenomen:

“Op de vooravond van de Bitcoin ETF (exchange-traded fund), geeft gebruikersactiviteit ons al een indicatie – ze willen meer doen. De transactieactiviteit op Stacks blijft stijgen. Hoe ziet dit eruit in april, wanneer de Nakamoto-upgrade de transactiesnelheden >100x verhoogt?

Netwerken zijn vliegwielbedrijven. Het vliegwiel begint sneller te draaien.”

Cosmo Jiang / X

De Stacks Foundation zei dat de Nakamoto-upgrade momenteel gepland staat voor release vóór de Bitcoin-halvering, die momenteel wordt geschat op 17 april, volgens BuyBitcoinWorldwide.com.

Het doel van de upgrade is om de tijd te verkorten die nodig is voor het delven en bevestigen van een door de gebruiker ingediende transactie, van ongeveer 10 minuten naar enkele seconden, volgens Resh Singh, een business development manager bij STX:LDN.

“Snel bevestigde tijden zijn cruciaal voor het bouwen van schaalbare gedecentraliseerde toepassingen op Stacks, vooral gedecentraliseerde financiële apps waar prijsvolatiliteit een groot risico is. Door transacties binnen enkele seconden te bevestigen in plaats van minuten, kan DeFi op Stacks prestaties bereiken die vergelijkbaar zijn met gecentraliseerde exchanges.”

STX:LDN is een op Londen gebaseerde, door de gemeenschap geleide organisatie die Bitcoin- en Stacks-ontwikkeling en educatieve evenementen faciliteert. STX wordt verhandeld tegen $1,76 op het moment van schrijven. De op één na negenendertigste crypto-activa qua marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur meer dan 11% gedaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!