Ethereum laat positieve signalen zien – $3.000 binnenkort in zicht?

Hoewel de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), momenteel in de spotlight staat, heeft Ethereum (ETH), de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, de afgelopen maanden ook een stijgende lijn te pakken. De waarde van cryptocurrency is gestegen van minder dan $2.000 naar $2.400, wat wijst op een positieve trend. De huidige markt vertoont echter gemengde gevoelens over de toekomstige richting, aangezien de munt momenteel fluctueert binnen een bepaald bereik en zowel tekenen van kracht als onzekerheid laat zien.

Op het moment van schrijven heeft de prijswaarde van Ethereum op indrukwekkende wijze $2.270 bereikt, wat een stijging van 0,78% betekent in slechts 24 uur. Deze stijging duidt op een positief sentiment in de markt. Volgens gegevens van CoinMarketCap is het handelsvolume in dezelfde periode ook met 84% gestegen, tot $509 miljoen. Met een marktkapitalisatie van $282 miljard staat Ethereum dan ook stevig op de tweede plaats, achter Bitcoin.

Ondanks deze winsten wordt Ethereum geconfronteerd met een consolidatiefase, vooral onder de $2.400. De munt van het toonaangevende smart contractplatform schommelde de afgelopen week tussen $2.100 en $2.400, waarbij zowel de bears als de bulls het moeilijk hadden. Gezien over een periode van een jaar kende de munt echter een aanzienlijke stijging van meer dan 79%. Dit laat zien dat het bullish sentiment de boventoon voert, ondanks incidentele kleine dipjes.

Vitalik Buterin geeft ETH-investeerders tips

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, deelde onlangs wat beleggingswijsheid. Dit kwam nadat een bekende blogger, Alexander Voigt, besprak hoe diversificatie Bill Gates hielp bij het vergaren van rijkdom. Buterin noemde het advies van Voigt echter ondermaats en gaf zijn eigen financiële tips.

De tips van Buterin zijn eenvoudig maar diepgaand. Hij benadrukt het belang van diversificatie en suggereert dat een gevarieerde portefeuille het risico kan verminderen. Hij adviseert beleggers voldoende te sparen om meerdere jaren aan uitgaven te dekken, waarbij hij de waarde van financiële veiligheid en vrijheid benadrukt. Buterin raadt ook aan om het grootste deel van iemands portefeuille in stabiele beleggingen te houden en raadt ten zeerste af om meer dan 2x leverage te gebruiken.

Deze richtlijnen zijn met name relevant voor zowel nieuwe als doorgewinterde beleggers in de volatiele cryptocurrency-markt. Het volgen van dergelijke voorzichtige strategieën zou mogelijk de weg kunnen vrijmaken voor een koersstijging van Ethereum boven de grens van $3.000. Als de bullish trend aanhoudt, zou deze mijlpaal binnenkort binnen handbereik kunnen zijn.

Technische indicatoren van Ethereum zien er bullish uit

Technische analyse van de prijsbeweging van Ethereum voegt nog een laag optimisme toe. De Relative Strength Index (RSI) ligt momenteel rond de 50, wat duidt op een evenwicht in het marktmomentum. Op een 4-uur-grafiek is de prijs van Ethereum gestegen sinds het boven het 200-daagse voortschrijdend gemiddelde uitkwam en een belangrijk dalend kanaal verliet. Deze bullish trend is visueel duidelijk door de vorming van drie groene candles op de 4-uur-grafiek.

Bovendien heeft de Moving Average Convergence Divergence (MACD)-lijn de signaallijn ingehaald, wat wijst op positieve marktvooruitzichten. Het stijgende histogram ondersteunt dit bullish sentiment. De 20 Simple Moving Average (SMA) bevindt zich in een opwaartse curve, en de 50-daagse MA die de 200-daagse MA overschrijdt, bevestigt opnieuw het bullish marktsentiment. De Chaikin-geldstroomindicator bevindt zich ook in de positieve regio op 0,04, wat wijst op bullish vooruitzichten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!