Analist signaleert herstel cryptomarkten na recente correctie

Een nauwlettend gevolgde analist zegt dat miljarden dollars aan kapitaal terugkeren naar de cryptomarkten na de correctie van vorige week.

Eerder deze maand maakten digitale activa een diepe correctieve beweging mee, aangezien de totale marktkapitalisatie van crypto in één dag kelderde van $1,70 biljoen naar $1,50 biljoen.

Analist Ali Martinez vertelt zijn 39.700 volgers op het social mediaplatform X dat de cryptomarkten in een positie zijn om terug te veren, aangezien beleggers miljarden dollars uitgeven om te profiteren van de dip. Hij stelt het onderstaande:

“Na de recente schokgolf is er een opmerkelijke opleving geweest, met meer dan $2,5 miljard die terugvloeit in de cryptomarkt. Deze instroom zou kunnen wijzen op hernieuwd vertrouwen van beleggers en een ommekeer in de markt!”

Bron: Ali Martinez/X

Op het moment van schrijven zweeft de totale marktkapitalisatie van crypto op $1,60 biljoen.

Als we dichterbij kijken naar Bitcoin (BTC), zegt Martinez dat de mogelijke goedkeuring van op spot gebaseerde BTC exchange-traded funds (ETF’s) waarschijnlijk nog niet volledig is ingecalculeerd. Volgens de analist zijn de cryptomarkten verre van oververhit, wat betekent dat handelaren niet alles inzetten voorafgaand aan het langverwachte evenement:

“De geschatte hefboomratio over alle beurzen is gedaald naar een dieptepunt in twee jaar. Dit duidt erop dat BTC-handelaren een voorzichtigere aanpak hanteren, waarbij ze het gebruik van geleend geld verminderen terwijl ze wachten op regelgevende duidelijkheid.”

Bron: Ali Martinez/X

Hoewel handelaren terughoudend zijn met het gebruik van excessieve hefboomwerking, zegt Martinez dat crypto-whales mogelijk bezig zijn met het snel accumuleren van BTC in afwachting van de mogelijke goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van een reeks Bitcoin ETF-aanvragen deze week. Hij sluit af met:

“In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin zijn grootste piek in transacties van meer dan $100.000 meegemaakt in bijna twee jaar. De 16.900 grote transacties dienen als een proxy voor BTC-whale-activiteit en bieden inzichten in hoe deze grote spelers gepositioneerd zouden kunnen zijn in de cryptomarkt.”

Bron: Ali Martinez/X

Op het moment van schrijven is Bitcoin $44.091 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!