Altcoin markten op het punt om omhoog te schieten, aldus analist

Een vooraanstaande analist, die het einde van de Bitcoin (BTC) bullrun in 2021 nauwkeurig voorspelde, gelooft dat het podium wordt klaargezet voor enorme stijgingen van altcoins. De anonieme analist Pentoshi deelde met zijn 737.800 volgers op het sociale mediaplatform X dat hij nauwlettend de TOTAL3-grafiek in de gaten houdt, die wordt gebruikt als een proxy voor de gehele altcoin-markt, aangezien het de marktkapitalisatie volgt van alle crypto-activa exclusief Bitcoin en Ethereum (ETH).

Pentoshi voorspelt dat TOTAL3 met bijna 40% zou kunnen stijgen vanaf de huidige niveaus, nadat het zijn weerstand op $444 miljard heeft omgezet in steun. Hij gaf het volgende aan:

“Tot nu toe gaat het goed, en we kunnen een periode hebben waarin we onder de vorige hoogtepunten zakken of consolideren. Tot nu toe is dit een vrij gezonde trend, met hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. We hebben enkele geweldige bewegingen gevangen. Ik zou graag zien dat het naar het bovenste bereik gaat.”

Volgens de cryptostrateeg denkt hij dat TOTAL3 zijn doel van $640,64 miljard zal bereiken na de Bitcoin-halvering die gepland staat voor april. De halvering, waarbij de beloningen voor BTC-miners worden gehalveerd, valt historisch gezien samen met bullruns in de bredere cryptomarkten. Op het moment van schrijven wordt TOTAL3 verhandeld op $462 miljard.

Wat betreft Bitcoin zei Pentoshi dat hij onzeker is over de mogelijke prijsactie van de crypto-koning in de komende dagen, aangezien de markt in afwachting is van de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over verschillende BTC exchange-traded fund (ETF) aanvragen. Op de lange termijn voorspelt de analist echter dat BTC zijn opwaartse trend zal voortzetten.

“Ik heb bewust geen BTC-voorspellingen na ETF gemaakt omdat ik het gewoon niet weet. Iedereen die beweert het te weten, heeft het mis, op korte termijn tenminste. Op de lange termijn geloof ik dat we omhoog gaan en naar rechts. Het is geprogrammeerd met hoe fiat en centrale banken werken.”

Op het moment van schrijven is Bitcoin $43.740 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!