Solana-oprichter onthuld toewijding aan Layer-1 scaling

Solana (SOL), een krachtpatser in de wereld van blockchain, neemt een gedurfde positie in met betrekking tot Layer 1-scaling, zoals onthuld in een recent bericht op het X-platform door medeoprichter Anatoly Yakovenko. In een wereld vol met Layer 2-oplossingen verduidelijkt Anatoly Yakovenko de toewijding van Solana om een wereldwijde atomische state machine te synchroniseren op de snelheid die de natuurkundige wetten toelaten.

In een prikkelend bericht verwerpt Anatoly Yakovenko de conventionele discussie over Solana die Layer 2-oplossingen adopteert en benadrukt hij het doel van het platform om Layer 1-scaling naar ongekende hoogten te stuwen. Volgens Yakovenko houdt de uiteindelijke staat die Solana voor ogen heeft in het synchroniseren van een wereldwijde atomische state machine zo snel als de natuurkundige wetten toelaten.

Bovendien verduidelijkt de medeoprichter van Solana dat, hoewel Layer 2-oplossingen, side chains en zero-knowledge proofs innovatief zijn, ze functioneren als externe uitvoeringsomgevingen losgekoppeld van Solana’s Layer 1 atomische state machine. Ondanks hun verdiensten dragen deze technologieën niet bij aan de uitbreiding van de cruciale wereldwijde atomische state machine. Met andere woorden, ze missen naadloze integratie met de bredere Layer 1-state.

Wat betreft de vraag of Solana ooit Layer 2-oplossingen nodig zal hebben, maakt Yakovenko duidelijk dat Solana vasthoudt aan het rechtstreeks schalen van Layer 1. Het doel is om de enkele virtuele machine-instantie op Layer 1 te verbeteren, met hoop op het bereiken hiervan door toekomstige hardware-upgrades.

Ondertussen schetst de medeoprichter van Solana een levendig beeld van de koers van SOL, weg van het gangbare verhaal van het adopteren van Layer 2-oplossingen. In eenvoudigere bewoordingen richt Solana zich op rechtstreeks schalen van Layer 1, met als doel de versterking van zijn atomische wereldwijde state machine.

Deze stap getuigt van een stevige toewijding aan innovatie en het verleggen van de grenzen van blockchain-technologie. Terwijl het landschap van cryptocurrency blijft evolueren, staat Solana voorop in het nastreven van ongeëvenaarde schaalbaarheid en efficiëntie.

Ondertussen behoorde Solana tot de best presterende crypto’s in 2023, met aandacht van wereldwijde investeerders. Gezien dat feit houden investeerders nauwlettend in de gaten wat het toekomstige potentieel van het netwerk en andere kernupdates kan zijn.

Op het moment van schrijven was de prijs van Solana in de afgelopen 24 uur met 2,67% gestegen tot $101,81. In de afgelopen 30 dagen is het met meer dan 70% gestegen, terwijl het deze week ongeveer 4% is gedaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!