Solana is een Ethereum Layer-2 volgens oprichter Yakovenko

In een recente tweet op het sociale mediaplatform X zei Anatoly Yakovenko, medeoprichter van Solana (SOL) Labs, schijnbaar suggererend naar de interoperabiliteitsmogelijkheden tussen de twee ketens, “Solana is Ethereum”.

“Solana is een Ethereum L2 via de wormhole eigenlaag,” tweette Yakovenko. Hij vervolgde door te zeggen dat Solana kan functioneren als een Ethereum Layer-2 blockchain via de Wormhole Eigenlaag. Wormhole is een open-source blockchain-ontwikkelingsplatform dat het gedecentraliseerde web verbindt.

“Eenmaal dat danksharding is opgeschaald, zal niemand stoppen om alle Solana-blokken in te dienen bij een gegevensvaliderend bridgecontract op Ethereum.” Danksharding wordt verwacht de schaalbaarheid en prestaties van Ethereum (ETH) te verbeteren.

Yakovenko’s uitspraken zijn een reactie op een tweet van Steven Goldfeder, medeoprichter van Offchain Labs, die de superioriteit van Ethereum benadrukte. In zijn tweet somde Goldfeder het aantal belangrijke Layer-2-projecten op die op Ethereum zijn gebouwd.

Intussen heeft Solana, ook wel de “Ethereum-killer” genoemd, zich opgewerkt te midden van de extreme neergangen die volgden op de ineenstorting van FTX vorig jaar. Tot nu toe heeft de token dit jaar een verbazingwekkende stijging van 910% aan zijn waarde toegevoegd.

De sporadische stijging bracht Solana ook naar de vierde plaats op het gebied van cryptocurrency-netwerken op basis van marktkapitalisatie. De token wordt verhandeld voor $114, met een totale marktkapitalisatie van $46 miljard.

Hoewel de marktkapitalisatie van Solana nog aanzienlijk lager is dan die van Ethereum, $269 miljard, overtrof het Layer-1-netwerk laatstgenoemde in belangrijke handelsstatistieken in december. Op 20 december overtrof Solana Ethereum in dagelijks handelsvolume van stablecoins. Een dag eerder overtrof Solana Ethereum in het handelsvolume van decentrale exchanges (DEX) in 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!