Etherscan verwerft Solscan en bevordert Solana-groei

Etherscan, het vooraanstaande bedrijf in het wereldwijd verkennen van blockchain, heeft Solscan verworven, de opvallende block explorer voor de Solana blockchain. De overname, bevestigd door Solscan in een aankondiging op 3 januari, heeft als doel de groei te stimuleren en de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren, vooral in reactie op de recente stijging van de populariteit van de Solana blockchain.

De overname wekt enthousiasme op in de Solana-gemeenschap

Solscan, opgericht in 2021, kan bogen op een indrukwekkend aantal van drie miljoen maandelijkse gebruikers en biedt functies die vergelijkbaar zijn met die van Etherscan voor Ethereum-transacties, zoals transactierecords en NFT-metadata. Desondanks mist het Solscan-platform momenteel essentiële functies die beschikbaar zijn op Etherscan, zoals contractverificatie – de mogelijkheid om de code van een slim contract te inspecteren.

De overname heeft een positieve sfeer gecreëerd in de cryptogemeenschap, waarbij vragen rijzen over de mogelijke implementatie van geverifieerde contracten op Solana. Het ontbreken van deze functionaliteit op Solscan heeft bezorgdheid veroorzaakt, waardoor de gemeenschap beperkt is in haar vermogen om de code van nieuwe en populaire projecten te onderzoeken op het gebied van veiligheid en efficiëntie.

Kritiek op de bruikbaarheid van de Solscan block explorer is al lang aan de gang, met een ontwikkelaar die op sociale media opmerkte:

“Op Solana zijn er geen mixers zoals Tornado Cash, simpelweg omdat niemand letterlijk de block explorers kan begrijpen.”

Aankomende vernieuwingen bij Etherscan

Etherscan heeft hints gegeven over aanstaande functies voor beide verkenningstools in hun aankondigingsblogpost. Hoewel gedetailleerde informatie ontbreekt, heeft het bedrijf zijn toewijding getoond aan het verbeteren van ondersteuning en het bieden van een naadlozere gebruikerservaring over verschillende platforms.

Solscan heeft gebruikers verzekerd van komende verbeteringen en belooft de integratie van extra functies om de verkenning en analyse mogelijkheden op beide block explorers te verbeteren.

De overname wordt verwacht positieve veranderingen te brengen, waardoor Solscan haar bestaande beperkingen kan aanpakken. In een voortdurend veranderend blockchain-landschap plaatst deze strategische zet Etherscan in een centrale rol bij het bevorderen van de verkenning en analyse van blockchain-transacties over diverse netwerken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!