Cardano laat bullish signaal zien en kan met 70% stijgen, aldus Coin Bureau-host

Een veel gevolgde crypto-analist heeft gezegd dat het smart contract-platform Cardano (ADA) zich klaarmaakt voor een enorme opwaartse beweging. In een nieuwe video-update vertelde Guy Turner, de presentator van Coin Bureau, namelijk aan zijn 2,38 miljoen YouTube-abonnees dat de concurrent van Ethereum (ETH) mogelijk een bullish patroon aan het vormen is dat de huidige waarde met meer dan 74% zou kunnen verhogen. Hij gaf het volgende aan:

“De daling die altcoins in oktober zagen, lijkt te wijten aan hun correlatie met small-cap aandelen, die rond die tijd ook crashten. En de reden waarom small-cap aandelen crashten, was omdat de langetermijnrente snel was gestegen. Sinds oktober zijn de langetermijnrentes echter net zo snel gedaald, met als resultaat bijna een verdrievoudiging van de prijs van ADA.

De wekelijkse grafiek suggereert dat het bezig zou kunnen zijn met het vormen van een bull flag. Als dat zich voltrekt, kan ADA stijgen tot wel $1, gezien dat de volgende significante weerstandszone is.”

De handelaar merkte ook op dat een ADA-vraagmaatstaf een bullish signaal afgeeft:

“De enige vraagmaatstaf op Cardano die een bullish signaal heeft afgegeven, is de totale waarde die is vergrendeld op zijn DeFi (gedecentraliseerde financiën) protocollen.”

De handelaar waarschuwt echter dat er op korte termijn bearish verkoopdruk is vanwege het grote aantal ADA-tokens dat in handen is van de drie belangrijkste entiteiten achter het project, Emurgo, Input Output Global (IOG) en de Cardano Foundation, die ADA lijken te verkopen voor financiering. Hierover werd het volgende aangegeven:

“Alle drie lijken gefinancierd te worden door de verkoop van ADA. Een goed voorbeeld hiervan is het eerste jaarverslag van de Cardano Foundation, waaruit blijkt dat het grootste deel van zijn schatkist uit ADA bestaat. En als je bedenkt dat het zijn personeelsbestand heeft uitgebreid, is het veilig om aan te nemen dat ook de kosten zijn gestegen.

Inderdaad, het jaarverslag in 2022 gaf dit toe. Als je bedenkt dat ook Emurgo en IOG veel geld hebben uitgegeven aan ontwikkeling en aanwerving, suggereert dit dat de meeste ADA-verkoopdruk inderdaad afkomstig kan zijn van deze drie entiteiten.

Laat me duidelijk zijn, deze ontwikkeling is bullish voor ADA op de lange termijn. Maar op korte termijn is het bearish.”

ADA wordt verhandeld voor $0,57 op het moment van schrijven, meer dan 2% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!