Een diepgaande analyse van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

In de afgelopen dag vertoonden de cryptocurrency markten een ongekende volatiliteit, en de toegenomen bereidheid tot risico keerde als een blad aan de boom door een ogenschijnlijk eenvoudig gerucht. Iedereen hield zijn adem in en verwachtte dat de SEC tegen het einde van de komende week, op 10 januari, groen licht zou geven voor een spot Bitcoin ETF. De sfeer veranderde echter plotseling toen analisten van Matrixport verkondigden dat de SEC naar verluidt een beslissing tot afwijzing zou nemen. Dit nieuws begrijpen bleek een complexe opgave te zijn.

Markt analyse: Bitcoin (BTC)

Aan het einde van deze week worden er cruciale macrogegevens onthuld, en we hebben de notulen van de Federal Reserve gezien die op 3 januari zijn gepubliceerd. De notulen onthulden dat sommige leden aandrongen op toekomstige renteverlagingen, wat als negatief nieuws werd beschouwd.

Volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart blijft de kans op goedkeuring van de ETF op 10 januari nog steeds hoog, met een optimistische schatting van 90%. Bovendien heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) recentelijk vergaderingen gehouden met verschillende beurzen om de Spot Bitcoin ETF te bespreken, waardoor de inspanningen van degenen die een afwijzing wilden, betekenisloos leken.

Hoewel Bitcoin op 2 januari de barrière van $44.700 doorbrak, ervoer het op 3 januari een neerwaartse beweging, waardoor deze doorbraak werd omgezet in een val voor de stieren. Kopers die de dip opkochten tot het 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde ($40.938) toonden de vastberadenheid van de stieren om het gebied rond $40.000 te beschermen.

Bitcoin overview

In het geval dat BTC de steun van $40.000 verliest, zouden we mogelijk diepere kortetermijn dieptepunten kunnen zien, waarbij de eerste ondersteuning wordt verwacht op $37.980. Aan de andere kant, als kopers erin slagen om de spotprijs van BTC boven $45.879 te duwen, kunnen we een voortzetting van de opwaartse trend verwachten, met een mogelijke test van het niveau van $50.000.

Markt overzicht: Ethereum (ETH)

Op 2 januari trachtten bullish investeerders Ether boven de weerstand van $2.445 te duwen, maar deze poging viel samen met onverwachte verschuivingen in het algemene marktsentiment die BTC beïnvloedde. Ondanks zijn positie op lage niveaus in vergelijking met BTC, heeft de altcoin-koning moeite gehad om de langverwachte opwaartse beweging te initiëren.

Ethereum overview

Op 3 januari onderging de prijs een scherpe daling en dook onder de bewegende gemiddelden. Een lichtpuntje was dat kopers de daling opvingen bij $2.100, en op het moment van schrijven werd het niveau van $2.200 gehandhaafd. Als bij de volgende poging de weerstand wordt doorbroken, zou de prijs kunnen streven naar de weerstandsniveaus van $3.000 en $3.500.

In het meest ongunstige scenario zouden we een geleidelijke daling kunnen waarnemen naar $1.900.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!