Coinbase bereidt zich voor op lancering spot Bitcoin ETF’s

Cryptocurrency-beurs Coinbase zegt dat het zich “uitgebreid heeft voorbereid” op de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Coinbase maakt zich klaar voor lancering van spot Bitcoin ETF’s

Naarmate de deadline nadert voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om te beslissen over de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), zegt Coinbase (Nasdaq: COIN) dat het zijn systemen uitgebreid heeft voorbereid om BTC te bewaren voor uitgevers van spot Bitcoin ETF’s.

De meeste aanvragers van spot Bitcoin ETF’s hebben het op Nasdaq genoteerde crypto-platform genoemd als de bewaarder van hun Bitcoin, inclusief Blackrock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, Ark Invest, Bitwise, Wisdomtree en Invesco. Een woordvoerder van Coinbase vertelde vrijdag aan Bloomberg:

“We hebben ons uitgebreid voorbereid op de goedkeuring van ETF’s … Onze systemen zijn ontworpen en getest om extra handelsvolume, verhoogde liquiditeit en algemene toename van de vraag op onze systemen aan te kunnen.”

De woordvoerder bevestigde ook dat Aaron Schnarch, het hoofd van de bewaring bij Coinbase Global Inc., onlangs het bedrijf heeft verlaten en is vervangen door Rick Schonberg.

Cryptomarkt wacht in spanning af

De SEC overweegt momenteel 13 voorgestelde spot Bitcoin ETF’s. De eerste deadline is 10 januari voor de gezamenlijke aanvraag ingediend door Cathie Wood’s ARK Invest en 21shares. Velen verwachten dat de toezichthouder tegen die datum meerdere aanvragen zal goedkeuren. De SEC gaf spot Bitcoin ETF-uitgevers tot afgelopen vrijdag om gewijzigde aanvragen in te dienen om in aanmerking te komen voor de eerste ronde van beslissingen in begin januari.

Coinbase heeft aangedrongen op duidelijke crypto-regelgeving van de SEC. Echter, het bedrijf kreeg een tegenslag toen de effectentoezichthouder eerder deze maand zijn verzoekschrift afwees. Als reactie heeft de crypto-uitwisseling de zaak voor de rechter gebracht, met een indiening bij het Derde Circuit “om de willekeurige en grillige afwijzing” van zijn verzoek om crypto-regelgeving door de SEC aan te vechten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!